- Türkiye'de ilk alçısız bilek ameliyatı

Adsense kodları


Türkiye'de ilk alçısız bilek ameliyatı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Tue 27 September 2011, 04:27 pm GMT +0200
''Türkiye'de ilk alçısız bilek ameliyatı'' Çorum'da yapıldı

ÇORUM-Çalbıyık, yaptığı açıklamada, bilek kırıklarının artık alçı kullanılmadan kısa sürede iyileşebileceğini belirterek, ameliyatın Türkiye'de ilk kez 4 hastaya uygulandığını, bu ameliyatların üçünün Çorum Devlet Hastanesinde, diğerinin ise Tokat'ta gerçekleştirildiğini bildirdi.


     Özellikle yaşlı hastaların el ve bilek kırıklarında bu ameliyattan yararlanılabileceğine değinen Çalbıyık, ''Ameliyattan sonra alçı yapmıyoruz. Kısa sürede hasta hareket kabiliyetine tekrar dönebiliyor. Ameliyat tekniği olarak 'Micronail-1' ve 'Micronail-2' kullanılıyor. 'Micronail-1', daha önce Avrupa'da kullanıldı. Biz ise hastalarımıza 'Micronail-2' tekniğini kullandık. Bu ameliyat Türkiye'de ilk kez Çorum'da yapıldı. İlk 3 hasta burada, bir hasta ise Tokat'ta bu yöntemle ameliyat edildi'' dedi.


     Çalbıyık, ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi:
     ''Hastalarımıza ameliyat süresince lokal anestezi uyguladık. Ameliyatı 18 dakikada bitirdik. 15-20 dakikada hastalarımızı tedavi ediyoruz. Vidalama sistemiyle hastalarımızı bir an önce iyileştiriyoruz. Alçı yapmıyoruz, hastalar bir kaç gün içinde elini hareket ettirebiliyor. Normalde alçıyla birlikte 3-4 hafta süren iyileşme süresi, 3-4 günde bitiyor.''
   
     -''ALÇILI KOLA ARTIK İMZA ATILMAYACAK''-
   
     Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Musa Zorlu ise Türkiye'de ilk kez yapılan ameliyatın Çorum'da gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Ameliyat sonrasında hastalar kısa süre içinde ellerini hareket ettirebilecek. Bu uygulamayla belki de alçı tarihe karışacak, alçılı kola artık imza atılmayacak. Çorum'a ve hastanemize kattığı değerden dolayı doktorumuza teşekkür ediyorum'' dedi.


     Ameliyatın ilk kez uygulandığı hasta Safiye Çıtak (27) da sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, ''Türkiye'de ilk kez alçısız bilek ameliyatı yapılan kişi olduğum için mutluyum. Cumartesi günü ameliyat oldum, 1-2 gün içinde taburcu olacağım'' diye konuştu.

sumeyye
Tue 27 September 2011, 06:09 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Güzel bir gelişme Tıpta daha yeni gelişmeler ve kolayliklar olur inşaallah..

ehlidunya
Tue 27 September 2011, 06:31 pm GMT +0200
Maşaallah ne güzel bir gelişme allah bulanlardan razı olsun inşaallah

SevD@_GüLü
Tue 27 September 2011, 08:11 pm GMT +0200
maşaAllah ne güzel gelişme bu güzel bilgiyi bizlerle paylaştınız için Allah razı olsun...

mavi derinlik
Tue 27 September 2011, 10:54 pm GMT +0200
    Ve aleykümselam.. Çok güzel bir gelişme İnşaallah daha güzel gelişmelere şahit oluruz...

saniyenur
Tue 27 September 2011, 11:47 pm GMT +0200
-''ALÇILI KOLA ARTIK İMZA ATILMAYACAK''-.
Hetecanla sırada beklerdik alçılı kola imza atmak için  :). Bu da rafa kalkıyor. Yeni yöntem kolaylık olmuş, hayırlı olur inş.