- Türkiye'de de sığırdan suni kemik üretimi başlıyor

Adsense kodları


Türkiye'de de sığırdan suni kemik üretimi başlıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 12 October 2011, 11:21 pm GMT +0200
Türkiye'de de sığırdan suni kemik üretimi başlıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kürkçü'nün, cerrahi operasyonlarda kemiklerde oluşan boşlukları doldurmak için Türkiye'de ilk defa sığırdan suni kemik geliştirdiği bildirildi.

Kürkçü, ortopedi, beyin ve çene cerrahisinin, ameliyatlarda kemikler arasındaki boşlukları doldurmak için kullandığı malzemenin Türkiye'de şimdiye kadar hayvansal üretiminin yapılmadığını belirterek, sadece kimyasal üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi. İnsan vücuduna yerleştirilen İmplant ile kemik arasındaki uyumsuzlukların söz konusu suni kemik ile giderildiğini vurgulayan Kürkçü, 'Suni kemik, ameliyatlarda kemikte oluşan boşlukları doldurmak için ortopedi, beyin ve çene cerrahisinin sıkça kullandığı bir malzeme. Ameliyatlarda sıklıkla başvurulan bu malzemenin sığırdan üretimi henüz yapılmamıştı' dedi.

Kemikte herhangi bir tümör, kist söz konusu olduğunda, orada yapılan temizliğin ardından oluşan boşlukların sığırdan üretilen malzeme ile de doldurulduğunu vurgulayan Kürkçü, 'İyileşmeyen kırıklar arasındaki uyumsuzluk da bu malzemeyle gideriliyor. Ameliyat sırasında kemikte oluşan boşlukları doldurmak için bu malzeme uygulanıyor. Bir çeşit dolgu malzemesi. Bu malzemenin kullanım alanı çok geniş. Ameliyatı yapan cerrah, hastanın kendisinden de bu malzemeyi karşılar. Ancak bunun için de hastada ikinci bir cerrahi alan oluşturulması gerekiyor' dedi.

yenişafak