- Türkiye gittikçe Müslümanlaşıyor

Adsense kodları


Türkiye gittikçe Müslümanlaşıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 13 October 2011, 05:18 pm GMT +0200
Türkiye gittikçe Müslümanlaşıyor

Yazar Hasan Bülent Kahraman, Türkiyenin giderek Müslümanlaştığını söyledi

Türkiyenin giderek Müslümanlaştığını söyleyen yazar Hasan Bülent Kahraman, "Müslümanlaşma dediğimiz şey, İslam'ın bir bellek ve toplumsal ağ oluşturma unsurudur" dedi.

Türkiye'de "İslamlaşmak" ve "muhafazakârlaşmak" konusu üstünde yeterince düşünülmediğini belirten Kahraman, "İslam bu toplumda insanların 'ben kimim' sorusunu sordukları zaman kendilerini tanımlamak için verdikleri yanıtın özünü meydana getiriyor" dedi.

Türkiye Müslümanlaşıyor mu yoksa muhafazakârlaşıyor mu? sorusunun cevabının kendinde açık olduğunu vurgulayan Kahraman, dinin muhafazakârlık unsurlarının sadece biri olduğunun altını çizdi. Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müslümanlaşıyor Türkiye, derken bunu, bazı oluşumlar bir yana, politik bir biçimlenme, öncelikle siyasal bir tercih ve tepki olarak görmemek gerek. Buradaki Müslümanlaşma kültürel bir unsurdur evvela (kimlik kurucu olması İslam'ın o demektir), ondan sonra Müslümanlaşma dediğimiz şey, İslam'ın toplumsal planda daha görünür hale gelmesidir, bir bellek ve toplumsal ağ oluşturma unsurudur."

risale haber

mavi derinlik
Fri 14 October 2011, 11:32 pm GMT +0200
     İnşaallah Rabbimiz dosdoğru yolunda daim kaim eylesin bizleri milletimizi ümmeti insanlığı... Bu sevindirici bir gelişme dilerim sadece isim olarak tabiiyetle sınırlı kalmaz...