- Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Kültür Merkezi dualarla açıldı

Adsense kodları


Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Kültür Merkezi dualarla açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 21 March 2015, 08:31 pm GMT +0200
Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Kültür Merkezi dualarla açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının ortak protokol çerçevesinde kazandırılan Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Kültür Merkezi dualarla açıldı.

Birçok etkinliğin gerçekleştirileceği ve yediden yetmişe her yaştan vatandaşın ilmi, kültürel ve dini ilimleri alabileceği merkezin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu tür merkezlerin son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu merkezlerle şehirde yaşayan insanların kalpleri arasında merhamet şebekeleri kurulmuş olacak” dedi.

Belediye Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının birlikteliğinden doğan bu eserin Türkiye’de de bir örneklik teşkil edeceğini dile getiren Başkan Görmez, şöyle konuştu;

“Belediye ile müftülüğün birlikte çalışmasından doğan bu güzel örnek çok önemli bir örnektir. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfı 996 şubesi 100’ü aşkın ülkede yaptığı hizmetlerle evrensel bir iyilik hareketine dönüşmüştür. Bütün illerde ve ilçelerde çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza dini, ilmi, manevi ve kültürel hizmetler yapmak üzere bu tür merkezler kurmaya başladık. Bunun örnekleri her gün artmaya başladı bundan dolayı da son derece gururluyuz. İnsan hayata bir kez geliyor. Hayat kısa ve yapacağımız güzel işler çoktur. Gelin hep birlikte bu kısa hayata çok güzel işler sığdıralım. Atıl bir yerde kahvehane gibi yerlerde zaman kaybetmek yerine bu tür mekanlarda buluşmalıyız. Bir taraftan çayımızı içmeliyiz diğer yandan muhabbetimizi paylaşmalıyız bunun yanında da ilim, kültür almalıyız.”

Tesisin hayırlı olmasını dileyen Başkan Görmez, her mahallede bu merkezin örneğinin olmasının son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Temel atma töreninde Başkan Görmez’e Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Burhan İşleyen ve çok sayıda vatandaş katıldı.