- Türkçe, Japonya'da seçmeli ders oldu

Adsense kodları


Türkçe, Japonya'da seçmeli ders oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 25 December 2012, 02:27 pm GMT +0200
Türkçe, Japonya'da seçmeli ders oldu


Japonya'nın önemli üniversitelerinden Bunkyou Gakuin Üniversitesi'nde yeni öğretim yılında Türkçe seçmeli ders olarak okutulacak.

Yunus Emre Enstitüsü ile Bunkyou Gakuin Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte Türkçe dersleri akademik dönem başlangıcı olan Nisan 2013 tarihinden itibaren kredili seçmeli ders olarak başlayacak. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde düzenlenen imza törenine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, üniversitenin rektörü Prof. Nobuo Kawabe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Masakazu Shimada, Yunus Emre Enstitüsü adına Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi müdürü Telat Aydın katıldı.

İşbirliği anlaşması çerçevesinde üniversitede Türk kültürü, Türk sanat tarihi, Türk edebiyatı ve medeniyeti ile ilgili birçok etkinlik düzenlenmesi de hedefleniyor. İmza töreni öncesinde üniversite yetkilileri ile bir süre sohbet eden Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye ile Japonya arasında tarihten gelen dostane ilişkilerin ekonomi ve kültürel alanlarda da daha etkin hale gelmesini arzu ettiklerini, gelecek yıl Bunkyou Gakuin Üniversitesi'nde Türkçe'nin kredili seçmeli ders olarak eğitim müfredatına girmesinin çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Cihan

ehlidunya
Tue 25 December 2012, 02:36 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu;Maşaallah ülkemizin kültürümüzün tanıtımı adına hayırlı bir gelişme

Allah yapanlardan razı olsun inşaallah dini isalmi mübinin hayrına bir proje olur inşaallah

saniyenur
Tue 25 December 2012, 08:06 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam. Japonların kendilerini Türklere benzettiğini duymuştum. Bu çalışmalar neticesinde dilleri de benzeyecek :).Rabbim razı olsun bu çalışmaya öncülük edenlerden.

sümeyra
Tue 25 December 2012, 11:15 pm GMT +0200


     Japonlar filmlerdeki kadar sade bir hayat yaşıyorlar mı acaba günümüzde de ? Eğer öyleyse, evleri asr-ı saadet evleri gibi olduğu için çok şanslılar demektir..Türkçe de, ortak başka bir nokta olur inşaallah..

reyyan
Wed 26 December 2012, 03:35 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu;Maşaallah ülkemizin kültürümüzün tanıtımı adına hayırlı bir gelişme

ALLAH yapanlardan razı olsun inşaallah dini isalmi mübinin hayrına bir proje olur inşaallah

a.s.., amin inş.Rabbim hayırlara vesile kılsın inş.

admin
Wed 26 December 2012, 03:58 pm GMT +0200
japonlar türkçe konuşursa ne olur türkçe konuşan japonlar olur inşallah hayırlara vesile olur. bakalım kaç kişi seçmeli türkçe dersi seçecek....