- Türk okulu öğrencisi dünya birincisi oldu

Adsense kodları


Türk okulu öğrencisi dünya birincisi oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Mon 9 January 2012, 09:37 am GMT +0200
Türk okulu öğrencisi dünya birincisi oldu



Pakistan'da faaliyet gösteren Türk Okulu öğrencisi Usame Mahmud Havar, British Council'ün Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı ''O Level'' (lise bitirme) sınavında ''matematik'' branşında dünya birincisi oldu.

Pakistan-Türk Okulları'nın Lahor Erkek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Havar'ın 200 ülkeden 12 milyon öğrencinin katıldığı sınavda dünya birinciliği kazanması ülkede ve okulunda sevince neden oldu.

Havar'ın kazandığı uluslararası başarı Pakistan medyasınında geniş yer bulurken, başarılı öğrenciyi öğretmenleri ve okul arkadaşları tebrik etti.

AA muhabirine konuşan Havar, başarısının okulunun eğitim sistemi, matematik öğretmeninin yakın ilgisi ve çok çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.

Liseyi bitirdikten sonra ekonomi eğitimi görmek istediğini belirten Havar, üniversite eğitimini Türkiye'de almak istediğini ifade etti.

Dünya birincisi öğrencisinin sosyal etkinlik ve oyundan fedakarlık yaparak düzenli ders çalıştığını belirten Okul Müdürü Adem Akgedik ise, Havar'ın başarısındaki en büyük payın matematik öğretmeni Mehmet Zengin'in olduğunu söyledi.

Akgedik, matematik öğretmeni Zengin'in büyük fedakarlık göstererek okuldan sonra Havar'ın evine giderek gece geç saatlere kadar birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Pakistan'da 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren Pakistan-Türk Okulları'nın yedi ayrı kentte 22 şubesi bulunuyor. 6 bin kadar Pakistanlı öğrenciye eğitim veren Pakistan-Türk Okulları'nın ülkede ve uluslararası alanda çok sayıda başarısı bulunuyor.


HABER 7

SevD@_GüLü
Mon 9 January 2012, 09:28 pm GMT +0200
MaşAllah Allah ilmini artırsın inşAllah...