- Töre cinayetleri Kur'an-ı Kerim'le engellenir

Adsense kodları


Töre cinayetleri Kur'an-ı Kerim'le engellenir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 6 February 2010, 12:25 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, töre cinayetleri konusunda, ''Önemli olan çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim terbiyesi ve peygamber ahlakıyla yetiştirmektir. Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek bu münferit örnekleri aşarız'' dedi.

Cuma namazında Ulucami'de vaaz veren Bardakoğlu, Diyarbakır'da birçok peygamber ve sahabe kabri olduğunu belirterek, ''Türkiye'de en çok evliya, enbiya ve sahabe kabrine, hatırasına sahip olan ilimiz Diyarbakır'dır. Bu büyük bir şeref ve iftihar vesilesi. Bu toprakların altı, üstünden zengin diyebiliriz çünkü onların duası, hatırası ve onların getirdiği bereketle bu topraklar bugüne kadar ayakta kaldı'' diye konuştu.

Vaazında Kur'an-ı Kerim ve namazın önemine değinen Bardakoğlu, namazla Allah'ın huzuruna çıkıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

''Kur'an okumak ve Rabbimizin huzuruna durmak, bir borç ve sorumluluk değil; imtiyazdır, ayrıcalıktır. Bir makama çıkmak için 40 kapı çalar randevu isteriz, oysa namazla doğrudan Allah'ın huzuruna çıkarız.

Kur'an geçmişimizi, yarınlarımızı ve bize, bizi tanıtır. Bu itibarla Kur'an ile buluşmak kendimizle buluşmak demektir. Okudukça kendimizi, Rabbimizi tanır ve tüm kainatın bizim için yaratıldığını fark ederek Rabbimize şükrederiz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve bütün kuruluşların öncülüğünde bu yıl Kur'an-ı Kerim ve muhtevasıyla buluşma, tanıma yılı olsun.''

Bardakoğlu, İslam dünyasında yaşanan sorunlara da değinerek, sadece bir yerde değil, Pakistan'dan Somali'ye, Afganistan'dan Endonezya'ya pek çok ülkede sorunlar yaşandığını kaydetti.

Olanların Allah'ın verdiği bir ceza değil, yaptıklarımızın bize dönüşü olduğunu ifade eden Bardakoğlu şunları söyledi:

''İslam dünyasının çok sıkıntıları var, hepimiz yaşıyoruz. Sadece bir yerde değil, Pakistan'da, Afganistan'da, Somali'de, Endonezya'da ne oldu da Müslümanlar bu hale geldi. Bu Rabbimizin bir cezası değil, bu kendi elimizle yaptıklarımızın bize dönüşüdür. İnsanoğlu dünyada ne çekiyorsa kendi eliyle yaptıklarının sonucunu çekiyor. Onun için hatalarımızın farkına varmak da önemlidir.''

TÖRE CİNAYETLERİ

Bardakoğlu, Ulucami'den çıkarken basın mensuplarının töre cinayetleri konusundaki sorusu üzerine, dinin helal ve haramlarının belli olduğunu ve cevabın açık olduğunu söyledi.

''Önemli olan çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim terbiyesi ve peygamber ahlakıyla yetiştirmektir. Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek bu münferit örnekleri aşarız'' diyen Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnanıyorum ki bunu yaparsak, helali, haramı öğretirsek birçok olumsuzlukları aşarız. Dinimiz, aile saadetinin de temelidir. Önce Allah gönüllerimizde huzuru ikame etsin. Gönül dünyasında huzuru olmayanın ne aile huzuru ne de toplum huzuru olur. İnşallah hizmetlerimizi artırdıkça bu eksiklik de ikmal olur.''
Haber 7

akmina
Sat 6 February 2010, 07:45 am GMT +0200
Yılarca insanlar kuranı yüzünden okumuş .günümüzde de okuduğu sürenin mealini  bilmeden okuyorlar ALLAHIN kelamının ne söylediğini bilmiyorlar Kuaranı anlamayı ,yaşamayı ALLAH  nasip etsin