- Teşrik Günleri Tekbirleri

Adsense kodları


Teşrik Günleri Tekbirleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 27 October 2011, 03:25 pm GMT +0200
68. Teşrik Günleri (Bayram) Tekbirleri


205. Yahya b. Said'den: Ömer b. Hattab bayramın birinci günü sabahı güneş biraz yükselince dışarı çıkarak tekbir getirdi, peşinden cemaat de getirdi. Sonra, yani kuşluk vaktinde tekrar çıktı, tekbir getirdi, müslümanlar da peşinden tekrar ettiler. Üçüncü defa güneş zevarlden dönünce çıktı tekbir getirdi, yanında­kiler de onunla beraber tekrar ettiler. Tekbir sesleri Kabe'ye ka­dar ulaşıyordu. Böylece bilinirdi ki, Ömer çıktı cemreleri taşlıyor.

îmam Malik'ten: Biz Medinelilere göre kurban bayramı tek­birleri namazların peşinden getirilir. Bu tekbirlerin ilki, bayra­mın birinci günü öğle namazını müteakip imamın tekbiriyle baş­lar, cemaat de beraber getirir. Bu tekbirlerin sonuncusu da, bayra­mın son günü sabah namazından sonra imamın tekbirini cemaa­tin tekrarıyla son bulur, sonra tekbir kesilir.[130]
Bayram tekbirleri kadın erkek, cemaat veya fert, Mina'da ve­ya başka memleketlerde herkese vaciptir. Hacda halk hac emirine, Mina'da ise birbirlerine uyarak tekbirlerini getirirler. Çünkü hac­da olmayanların birbirlerine uyarak tekbir getirmeleri gibi, Mina'dan da halk dönüp ihramdan çıkınca birbirlerine uyarak tek­bir getireceklerdir. Hacda bulunmayanlar hacda getirilen tekbir­lerden sorumlu değildirler, sadece bayram tekbirlerini getirirler.
 İmam Malik der ki: Kur'an-ı Kerim'deki «Eyyamen ma'dû-dat»,[131] kelimesi, teşrik (bayram) günleri demektir.
mazdan sonra getirilir



[130] Hanefi mezhebine göre teşrik tekbirleri, kurban bayramının arefe günü sabah namazında başlar, bayramın dördüncü günü ikindi namazında so­na erer, toplam yirmiüç vakit namazını kapsar. Bu tekbirler, her farz na­mazdan sonra ret.irilir.
[131] Bakara, 2/18

sumeyye
Sun 21 September 2014, 01:00 pm GMT +0200
s.a.. , Kurban bayramina dogru yaklasirken tesrik tekbirlerini de hatirlamis olduk..Insaallah bayrama ulasanlardan olur ve tekbirleri de yapariz.Rabbim c.c razi olsun kardesim.

reyyan
Sun 28 September 2014, 05:37 pm GMT +0200
a.s.. cuma sabah inşaallah tesrik tekbirlerine basliyoruz Rabbim bayrama ulasmayi nasip eylesin.

Rüveyha
Sun 28 September 2014, 06:34 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam..Mevlam razı olsun..Çok şükür kurban bayramına sayılı günler kaldı..Rabbim hayırla ulaştrısın..Teşrik tekbirlerimizi de çekmeyi Mevlam nasip etsin inşaAllah..

saniyenur
Sun 28 September 2014, 07:43 pm GMT +0200
Teşrik tekbirlerini hatırlatmak adına bu konunun güncellenmesi iyi oldu Rabbim razı olsun.