- Terörün panzehiri İslâm kardeşliği

Adsense kodları


Terörün panzehiri İslâm kardeşliği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 16 August 2012, 10:38 pm GMT +0200
Terörün panzehiri İslâm kardeşliği
   
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Yüzyıllardır Türk, Kürt, Laz, Çerkezin bir arada yaşadığı bu vatan evlatlarının birleştirici, bütünleştirici unsuru dindir, İslâmdır. İnanıyoruz ki, analar dinî eğitimi iyi bir şekilde aldığında, genç yavrularımızın teröre bulaşması engellenecektir” dedi.
 

Terörün panzehiri din kardeşliği

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, terörün panzehirinin din kardeşliği olduğunu belirterek, “Yüzyıllardır Türk, Kürt, Laz, Çerkez bir arada yaşayan bu vatan evlâtlarının birleştirici, bütünleştirici unsuru, dindir, İslâmdır” dedi.
Basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Bayraktutar, son günlerde artan terör olaylarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek Diyanet-Sen’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik dinî eğitim konusunda bir araştırma başlattıklarını kaydetti. Terörün panzehirinin din kardeşliği olduğunu vurgulayan Bayraktutar, şöyle devam etti:
“Yüzyıllardır Türk, Kürt, Laz, Çerkez bir arada yaşanan bu vatan evlâtlarının birleştirici, bütünleştirici unsuru, dindir, İslam’dır. İnanıyoruz ki analar, dini eğitimi iyi bir şekilde aldığında, Allah korkusunu kardeşlik, merhamet ve şefkat duygusunu küçük yaşta evlatlarına aşılayacak ve genç yavrularımızın dağa çıkışı, teröre bulaşması engellenecektir. Şefkat kahramanı annelerimizin doğru bir dinî eğitimle terörü bitireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde dinî eğitimden uzak olarak yetiştirilen kadınlarımız ve kızlarımıza yönelik dinî eğitim konusunda gerekli fizibilite araştırması yaparak bu açığın kapatılmasını istiyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın sonuçlarını da proje tamamlandığında değerli kamuoyumuz ile paylaşacağız.”
 

ARAKAN İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Bayraktutar, Myanmar ve Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleşen katliamın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, böyle bir vahşete seyirci kalamayacaklarını ve Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bayraktutary BM’yi yapılan zulme “dur” demeye çağırdı.

RECEP GÖREN