- Teravih namazını cemaatle veya tek başına kılmanın hükmü nedir?

Adsense kodları


Teravih namazını cemaatle veya tek başına kılmanın hükmü nedir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sat 14 February 2015, 10:05 am GMT +0200
Teravih namazını cemaatle veya tek başına kılmanın hükmü nedir?

Nafile namazların tek başına kılınması daha faziletli olduğu halde, teravih namazının cemaatle kılınması Hz. Peygamber (s.a.s.)’in uygulaması ile sabittir. Nitekim Hz. Peygamber teravih namazını birkaç defa cemaatle kıldırmış, ancak daha sonra farz olur düşüncesiyle cemaate kıldırmaktan vazgeçmiştir (Buhari, Salatü’t-Teravih, 1; Müslim, Müsafirin, 177).

Hz. Ömer halife olunca, halkın dağınık bir şekilde Teravih namazı kıldıklarını görüp, tekrar cemaatle kılınmasının daha hoş olacağını düşünmüş ve ashapla istişare ederek bu namazın yeniden cemaatle kılınmasını başlatmıştır. Halkın vecd içinde bu namazı kıldıklarını görünce, “ne güzel bir adet oldu” diyerek memnuniyetini belirtmiştir (Buhari, Salatü’t-Teravih, 1). Hz. Ali de, bu uygulama sebebiyle “Ömer mescitlerimizi Teravihin feyziyle nurlandırdığı gibi, Allah da Ömer’in kabrini öyle nurlandırsın” diye dua etmiştir (el-Mutteki el-Hindi, Kenzu’l-Ummal, XII, 576).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Sun 5 July 2015, 03:20 am GMT +0200
Ömer mescitlerimizi Teravihin feyziyle nurlandırdığı gibi, Allah da Ömer’in kabrini öyle nurlandırsın.İnşaallah yarab bizleride bu nurla nurlandırırsın inşaallah ...

Allah razı olsun

ceren
Mon 6 July 2015, 03:42 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Rabbim teravih namazını kılan Hz .Ömer,Hz.Ali gibi nurlanan ve feyzini alan kullarından eylesin bizleri inşallah....

[Muhammed]
Mon 20 July 2015, 11:14 am GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...Efendimiz (s.a.v)'in teravih'in cematle kılınmasıyla farz ibadete dönüşebileceğini ve bu yüzden cemaatle kıldırmaktan vazgeçmitir.Hz.Ömer halife olduğunda halkın dağınık dağınık namaz kıldığı görünce istişare ile cemaatle namaz kılmadıyı başlatmıştır.Rabbim namazlarımızı düzenli bir şekilde ve huşu ile kılmayı nasip eylesin İnşaAllah.Rabbim razı olsun İnşaAllah.

RAMAZAN 7/D
Tue 28 July 2015, 09:29 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Amin ecmain . Ömer Efendimizin kabri nurlarla dolsun ... Teravih namazını cemaatle kılmak daha bir güzel olur . Cemaatle namaz kılarsak insanlarla yardımlaşma , dayanışma içinde oluruz ve sevgi saygı bağlarımız güçlenir . İnşALLAH bu konuya dikkat edelim .