- Tedbirli Olmak

Adsense kodları


Tedbirli Olmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 18 May 2010, 01:34 am GMT +0200
TEDBİRLİ OLMAK

Muhterem Mü'minler!

Kainat hassas bir denge, mükemmel bir ahenk ve şaşmaz bir nizam içinde yaratılmıştır. Kainatta meydana gelen her şey, Yüce Allah'ın koyduğu kanun ve kurallar çerçevesinde cereyan etmektedir.

Cenabı Hak, biz kullarım çeşitli şekillerde imtihana tabi tutmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de "Andolsun ki; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle imtihan ederiz. (Ey Muhammed) Sabredenleri müjdele!"[1] buyurulmaktadır.

Ülkemiz; sel, deprem, çığ ve orman yangınları gibi felaketlerin sıkça yaşandığı bir bölge konumundadır. Son zamanlarda, dünyada meydana gelen deprem, tayfun, kasırga ve su baskınları; halkımızın nasıl bir tehlike altında olduğunu göstermektedir.

Nerede ve ne zaman olacağını tam olarak bilemediğimiz afetlere karşı, daima hazırlıklı ve tedbirli olmak zorundayız.

Değerli Mü'minler!

Her bölgenin durumuna göre; bilimsel ve teknolojik verilerden faydalanmak suretiyle, gerekli tedbirleri almak zorundayız. Bu hususta yapılan uyarıların dikkate alınması lazımdır. Denetim ve kontrol görevinin titizlikle yerine getirilmesi gerekir. Aksi takdirde felaket ve musibetlere maruz kalmamız kaçınılmaz olur.

Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de mealen şöyle buyurmaktadır: "İnsanların bizzat kendi işledikleri yüzünden, karada ve denizde fesat çıktı. Allah da, (tuttukları kötü yoldan) dönmeleri için yaptıklannın bir kısmım kendilerine böylece tattırır."[2]

"Başınıza gelen herhangi bir musibet, ellerinizle işlediklerinizden ötürüdür. O, yine de çoğunu affeder."[3]

Bir gün Hz. Ömer, tehlike arzeden bir yere gitmekten vazgeçmişti. Kendisine Allah'ın kaderinden mi kaçıyorsunuz? diye sorulduğunda; "Evet, Allah'ın kaderinden yine Allah'ın kaderine kaçıyoruz"[4] demişlerdi.

Muhterem Müslümanlar!

O halde, yaptığımız yanlışlıklarla kendimizi tehlikeye atmamalıyız. En akıllı davranış tedbirli olmaktır. Her hususta gerekli tedbirleri alıp, bütün imkanları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

[1] Rum, 41
[2] Bakara, 155
[3] Şura, 30
[4] Buhari, Tıb, 30, Müslim, Selam, 98

 

Sevgi.
Sat 14 October 2017, 03:17 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm. Tedbirimizi en güzel ve doğru şekilde almalıyız. Rabbimiz'in Rızasına uygun yaşıyanlardan olursak inşaAllah bizleri bazı afetlerden sıkıntılardan esirgicektir. Yeterki hakkıyla kul olalım inşaAllah.

🌹 LÂ İLÂHE İLLALLAH MUHAMMED'EN RESÛLULLAH 🌹

melda 6D
Sat 14 October 2017, 11:40 am GMT +0200
Aleyküm selam . Her zaman tedbirli olalım , tedbiri elden bırakmayalım inşallah .

Bilal2009
Sat 14 October 2017, 12:43 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğru işler yapanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Sat 14 October 2017, 02:10 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri onun istediği şekilde yaşayan ve onun emrine uyup günahdan ,azabdan,felaketden kurtulan kullardan eylesin inşallah...