- Tavafları Birleştirmek

Adsense kodları


Tavafları Birleştirmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sat 15 October 2011, 02:17 pm GMT +0200
Tavafları Birleştirmek



1142. Muhammed b. es-Sâib b. Bereke'nin annesinden naklettiğine göre Hz. Âişe üç hafta aralıksız tavaf yapar, sonra her hafta için iki rekat namaz kılardı. (Müsedded) [103]
1143. Ebû Hureyre şöyle nakletmiştir: "Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem), Kurban bayramı gününden önce [104] tavaf etti. Sonra altı rekat namaz kıldı.[105] Her iki rekatta bir sağa ve sola dönerdi. Her hafta için iki rekat namaz kıldığını zannettik. Fakat ona sormadık." Rivayette zayıflık vardır.[106] (EbÛ Ya'lâ)




[103] Bûsîrî "Senedinde ismi zikredilmeyen biri vardır" demiştir.
[104] Müsnede'de de böyle geçmiştir. M. ez-Zevâid'de ise "sabah namazından Önce" de­nilmiştir. el-İthâföa da bu şekilde yer almıştır ki, bana göre doğrusu budur.
[105] M. ez-Zevâid'de "namaz kıldı" yerine "kıraatte bulundu" denilmiştir. el-İthâf da da "namaz kıldı" şeklinde geçmiştir.
[106] Müsnede'de  "Senedi  zm/r/tır"   denilmiştir.   Heysemî  de  senedinde  zikri  geçen Abdüsselâm b. Ebi'l-Cenûb'un metruk olduğunu söylemiştir. (III, 246). Rivayeti Bûsîrî de zayıf saymıştır. Fakat el-Ithâfda ravinin ismi "İbn Ebi'n-Nücûd" diye geçmiştir.