- Tarihî mescid yeniden inşa edildi

Adsense kodları


Tarihî mescid yeniden inşa edildi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 7 January 2012, 11:45 pm GMT +0200
Tarihî mescid yeniden inşa edildi

İstanbul'da tarihi dokuyu ihya projeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. 1482 yılında Hızır Bey bin Abdullah tarafından inşa edilen, ancak günümüze ulaşamayan tarihi 'Altı Poğaça Mescidi ve Hazîresi' aslına uygun olarak yeniden inşa edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Tarihi Yarımada'da bulunan tarihi eserlerin tekrar ihyası için çalıştıklarını belirterek, "Bu tür küçük eserler, çeşmeler, hazireler o yerde yaşayanların kimliğini, inancını yansıtıyor. Bu yapılar, halkın ne olduğunu gösteriyor.'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından tarihi özelliklerine göre yeniden inşa edilen Fatih'teki Altı Poğaça Mescidi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Topbaş, Fatih'in imar planını yaparken, daha önce kayıt altına alınmadan yok olan 808 tane tescilli ve kayıp olan eseri de tespit ettiklerini ifade etti. Eski eserlerin yeniden ihyası için toplam 140 milyon dolar harcadıklarını anlatan Topbaş, "Bu mescit, 1482 tarihinde yapılmışsa o tarihten beri burada Müslüman topluluğunun yaşadığının tescilidir. Bu yapıların, çeşmelerin korunmasını hep önemseriz.'' şeklinde konuştu.

zaman