- Tarayıcıda 3 boyutlu grafikler

Adsense kodları


Tarayıcıda 3 boyutlu grafikler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Wed 16 September 2009, 11:01 pm GMT +0200
OpenGL'in web tabanlı versiyonu olan WebGL ile yakın bir gelecekte İnternet tarayıcınızda gelişmiş üç boyutlu grafikleri görebilmek hayal olmaktan çıkacak.



Hiçbir şey kurmanıza gerek olmadan, doğrudan web tarayıcınızdan 3B oyunları oynamak hayal mi? Şimdiye kadar bu bir hayal olarak görülebilirdi fakat yakın bir gelecekte bu hayal gerçeğe dönüşebilir.



Apple'ın Safari'yi geliştirmek için KHTML'den türettiği açık kaynak kodlu Webkit adlı motor ile bu ütopya yakında gerçek hale gelebilir. Webkit tarafından yayınlanan bir yamayla motora WebGL adlı bir uygulama eklendi. WebGL, OpenGL ES 2.0'ın JavaScript kullanan web tabanlı bir türevi oluyor.

Kimler kullanacak?

Sessiz sedasız kullanıma sunulan WebGL henüz geliştirilme aşamasında. Ancak Google Chorme, Mozilla ve Opera'nın WebGL'e büyük ilgi gösterdiği ve tarayıcılarına bunu eklemek istediği biliniyor. WebGL'in Webkit'e eklenmesi doğal olarak Safari'nin de buna kayıtsız kalmayacağı anlamına geliyor.

Açık kaynaklı uygulamalara her zaman için temkinli yaklaşan ve onları kullanmak yerine kendi uygulamasını geliştirmeye çalışan Microsoft'tan henüz WebGL konusunda bir hamle gelmedi. Microsoft'un bu huyu düşünülecek olursa Internet Explorer'da üç boyutlu grafikler için şirketin kendisinin bir şeyler geliştirmesini beklemek zorunda kalacağız gibi gözüküyor.

WebGL ile geliştirilmiş ilk örneklerin birkaç ay içinde hazır olması bekleniyor.