- Suudi Arabistan’la ilahiyat işbirliği

Adsense kodları


Suudi Arabistan’la ilahiyat işbirliği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Thu 11 March 2010, 06:26 am GMT +0200


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yükseköğretim alanında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında işbirliğine gidileceğini belirterek, “İlahiyat fakültelerimizde Arapça öğrenme işini Suudi Arabistan’dan temin edeceğimiz öğretmenlerle veya oraya yollayac

Özcan, dün Suudi Arabistan Yükseköğretim Bakanı Khaled Al-Anqari ile görüşmesinden önce şu açıklamayı yaptı: “6 aydır protokol üzerinde çalışıyorduk. Protokolden sonra iki ülke arasında, özellikle yükseköğretim konusundaki ilişkilerin son derece artacağını düşünüyoruz. Öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerini başlatacağız. Ortak derece programları, yüksek lisans, doktora programları olacak ve ondan sonra da iki ülkenin bilim adamları tarafından gerçekleştirilecek projelerin yapılmasını sağlayacağız.”

‘Tarihi bir gün’

Türkiye’nin 35 yıldır Suudi Arabistan ile ilişkisi olmadığını söyleyen Özcan, “Bugünü tarihi bir gün olarak niteliyorum” dedi.

Yeni düzenlemelerin gelecek yıl yürürlüğe gireceğini tahmin ettiğini belirten Özcan, Suriye ile işbirliğine başladıklarını, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 25 öğrencinin bu ülkeye eğitim görmek üzere gittiğini, Suudi Arabistan ile de protokolün imzalanması halinde aynı sürecin işleyeceğini söyledi.
Milliyet