- Suriye'de çocukların ölüm çığlıkları yükseliyor

Adsense kodları


Suriye'de çocukların ölüm çığlıkları yükseliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 27 October 2013, 12:57 pm GMT +0200
Suriye'de çocukların ölüm çığlıkları yükseliyor



Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan banliyölerde çocuklar açlık ve ilaç yetersizliğinden ölüyor.

Şam Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Muhammed et-Tawel, Şam'ın güney bölgesinde yer alan Muaddamiye banliyösünün Esed güçleri tarafından uzun bir zamandan beri kuşatma altında tutulması nedeniyle, bölgeye temel gıda malzemesi ve tıbbi malzeme sevkiyatı yapılamadığı için çocukların yetersiz beslendiğini ve çeşitli hastalıklara yakalanarak öldüklerini söyledi.

Muaddamiye'de şimdiye kadar 10'dan fazla çocuğun "yetersiz beslenme" nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden et-Tawel, kentin doğu kesimlerinde yer alan Duma banliyösü ile Nebile beldesinde de bazı çocukların açılık sebebiyle hayatlarını kaybettiğini ve söz konusu bölgelerde halkın yiyecek ekmek bulamadığı için zor durumda olduğunu belirtti.

Şam'da muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde rejim güçlerinin kuşatması nedeniyle "insani dramın" yaşandığını anlatan et-Tawel şunları kaydetti:

"Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde fırınlar 7-8 aydan bu yana kapalı. Rejim güçleri de kontrol noktalarında ekmek ve diğer gıda maddelerinin muhaliflerin bulunduğu bölgelere girmesine izin vermiyor. Halk yemeğini yağsız ve ekmeksiz tüketiyor. Bu nedenle birçok bölgede yetersiz beslenmeden dolayı hastalıklar baş göstermiş durumda."

"Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor"

Tawel, "Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor. Dünya da Suriye'de açlık ölümlerini seyrediyor, hiçbir şey yapmıyor" diye konuştu.

Esed yönetimine bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Duma, Muaddamiye, Dareyya ve Yermuk bölgelerinde yakında açlıktan dolayı ölümlerin artmasından endişe ettiğini dile getiren et-Tawel, söz konusu bölgelerde yetersiz beslenme nedeniyle çocuklarda çeşitli hastalıkların baş gösterdiğini ve sahra hastanelerinde bu tür hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların bulunmadığını sözlerine ekledi.

AA

ebu avane
Sun 27 October 2013, 04:20 pm GMT +0200
Rabbim yar ve yardımcıları olsun ... Gerçekten cok zor bir imtihan Rabbim cennette ki makamlarını yüceltsin.

karanlık
Sun 27 October 2013, 08:30 pm GMT +0200
Selamün Aleyküm. Ne diyelim ne söyleyelim duadan başka elden gelen çaremiz yoktur. Allah(c.c) yeryüzünde zulüm gören bütün müslüman kardeşlerimize yardım etsin. Zulmedenleri ıslah eylesin. Islah olmaları mümkün değilse KAHHAR ismiyle kahreylesin.

YA RABB! Biz aciz kularınının dularını boş çevirme. Ümmet-i Muhammed'in birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara fırsat verme. Bizleri de naçizhane sana kula olmaya çalışanlardan eyle...

ebu avane
Mon 28 October 2013, 10:06 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ... Rabbim dualarımızı efendimizin yapmış olduğu dualara dahil eylesin. Kabul ve Karin eylesin İnşaAllah ... Amin.

hafiza aise
Mon 28 October 2013, 11:07 am GMT +0200
7-8 ay ekmeksiz yemek yemek ne demek. Hemde gelişim çağında olan çocuklar için. Rabbim zalimleri kahretsin. Mazlumun ehı yerde kalmaz inşallah

ehlidunya
Mon 28 October 2013, 02:53 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Cenabı hak yar ve yardımcıları olsun inşaallah çektikleri bu sıkıntılar ibadet hükmüne geçer.Rabbim bir daha böyle sıkıntılar çektirmesin inşaallah alemi islam dinini ihya ederde rabbimizde alemi islamı ihya eder .allah razı olsun.

Rüveyha
Mon 28 October 2013, 02:55 pm GMT +0200
Ve aleykum selam..Rabbim dualarınızı , dualarımzı kabul eylesin..Rabbim kardeşlerimizi açlıkla olan imtihanlarından tez zaman da kurtarsın..Bunlara vesile olan zülümkarları Rabbim tez zaman da cezalandırsın inşaAllah..

ebu avane
Mon 28 October 2013, 08:02 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam İnşallah ...