- Şüphesiz merhamet eder

Adsense kodları


Şüphesiz merhamet eder

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
S.bayar
Wed 3 November 2010, 12:35 am GMT +0200
ŞÜPHESİZ MERHAMET EDER

Mevlânâ, Allahü teâlânın yarattığı bütün mahlûkâta merhamet sâhibi idi. Bir gün Nefîsüddîn Sivâsî'ye bir kuruş verip ekmek aldırdı. Ekmeği eline alıp bir virâneye gitti. Nefîsüddîn de gizlice onu tâkibe başladı. Sonunda, Mevlânâ'nın o ekmeği yeni yavrulamış bir köpeğe kendi elleriyle yedirdiğini gördü. Mevlânâ dönüşünde, Nefîsüddîn'in kendisini tâkib ettiğini anlayıp; "Bu hayvan yedi gündür açtır ve yavrularına şefkatle bakmış ve hiç yanlarından ayrılmamıştır. Resûlullah efendimiz bir hadîs-i şerîflerinde; "Merhametlilerin en büyüğü olan Allahü teâlâ, kullarından merhametli olanlara merhamet eder. Ey ümmet ve Eshâbım! Siz de O'nun yarattıklarına merhamet ediniz ki, size de semâ ehli merhamet etsin" buyurdu. Nefîsüddîn bu sözler üzerine ağlayarak Mevlânâ'nın ellerini öptü ve hayvanlara bile bu kadar merhametli olan siz, tabiatiyle ahbâb ve dostlarınıza da merhamet edersiniz." dedi. Bunun üzerine Mevlânâ; "Evliyâullahın merhameti pek çoktur; bütün mahlûkâta ve ahbâblarına da şüphesiz merhamet eder." buyurdu.

Eslemnur
Wed 3 November 2010, 12:55 am GMT +0200
İnşaallah.. Evliyâullahın, Habibullahın ve Muhabbetullahın merhametinden nasiplenenlerden oluruz..

reyyan
Wed 3 November 2010, 10:19 am GMT +0200
Merhamet ne güzel bir vasıftır, bütün yaratılana yaratandan ötürü...
Bir Hadisi Şerifte,'Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.' buyruluyor.Merhametimiz, Rabbimizin merhametine celb eder inşaallah bizleri.Allah c.c. razı olsun paylaşım için...

RAMAZAN 7/D
Sat 5 September 2015, 08:32 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Mevlana’nın gönül güzelliği, başka din ve inanç mensuplarına bile yansıyordu. Başkalarını bile kavrayıp kuşatan bu sevgi dolu gönül, kimi dışarıda bırakabilirdi ki?..
Onu sevmeyenler, hakaret edenler, yanlış yorumlayanlar da onun muhabbetinden nasiplenmişlerdir. Rabb'im Mevlana Hazretleri gibi dostuna arkadaşına , Allah-u Teâla'nın yarattığı herşeye merhametli olmayı nasip etsin. .

Bilal2009
Mon 7 September 2015, 05:31 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah , Merhamet Allah (celle celalühü) tarafından bizlere verilmiş olan güzel hasletlerdendir. Fakat bir kimsenin kalbi tailaşmış ise o kimsenin merhamet duygusunun üzeri de kapatılır. Rabbim (celle celalühü) bizleri merhamet sahibi kimse eylesin.

[Muhammed]
Mon 7 September 2015, 02:50 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...Merhamet etmeye merhamet edilmez.İnşaAllah bizler Rabbimizin kularına merhamet edeceğiz.Rabbimizin rızasınu kazanıp ondan merhamet isteyeceğiz.Rabbim bizleri merhametinden mahrum bırakmaz İnşaAllah.Allah c.c razı olsun İnşaAllah...

Kevšer
Tue 15 September 2015, 04:40 am GMT +0200
 Ve Aleykümüsselam.Müslümanın merhameti bütün müminleri bütün insanları, hatta bütün canlıları
içine almaktadır. Çünkü İslam, yaratıcıya hürmet, yaratılana şefkat ve merhamet
 temeli üzerine bina edilmiştir.


Rahmet Peygamberi (s.a.s); "İnsanlara merhamet  etmeyene Allah da merhamet etmez" (Müslim, Fedâil, 66) buyurur.
 
Küçüklere, güçsüzlere, yardıma muhtaç olanlara, hayvanlara... rahmet ve şefkatle davranmak
Peygamberimizin en önemli özelliklerinden ve ümmeti olan bizlere tavsiye ettiği şeylerdendir.Rabbim bizleri Peygamberimiz'in yolundan gidenlerden eylesin inşaAllah. Amin

mevlüde06
Tue 15 September 2015, 11:05 am GMT +0200
Aleykumusselam ve rahmetullah..insallah mahlukâta karsi daima merhametle muamelede bulunanlardan ve Rabbinizin merhametine nail olabilenlerden oluruz.Allah razi olsun .