- Şükürsüzlük

Adsense kodları


Şükürsüzlük

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 29 August 2012, 12:23 pm GMT +0200
Şükürsüzlük

Hazret-i Musâ Aleyhisselâm, Tûr Dağı’na giderken, yolda kuma gömülmüş birini gördü. Selâm vererek yanına sokuldu:
– Derdin nedir, niçin boğazına kadar böyle kuma gömüldün? dedi.
Gövdesini boğazına kadar kum içine saklamış olan adam, çıplak vücuduna işaret ederek:
– Ne olacak, giyecek hiçbir şeyim yok; halk arasında çırılçıplak dolaşmaktan utanıyorum. Bu yüzden, vücudumu kumlara saklamaktan başka çare bulamadım, dedi ve ilâve etti:
– Ya Musâ! Madem ki, Tûr Dağı’na Allah Celle Celâlühu ile konuşmaya gidiyorsun, halimi anlat da, bana vücudumu örtecek bir kat elbise ihsan eylesin. Kuma gömülü olarak, yapayalnız yaşamaktan bıktım artık.
Adama söz veren Hazret-i Musâ, Tûr Dağı’ndaki münâcatında:
– Yâ İlâhî! Senin rahmet ve şefkatin kâinatı ihata ettiği halde, yolda rastladığım o adamın hâli sence malûmdur. O fakirden bir kat elbiseyi esirgemenin hikmeti nedir? diye sordu.
Allahü Azîmüşşân Hazretleri, Hz. Musâ’nın bu sualine şöyle cevap verdi:
– Yâ Musâ! Onun da bir hikmeti vardır. Zâhirinde zulüm görünse bile, aslında tam adalettir. Bir kerre o adam şükür nedir bilmez. Sonra fitnecidir de. Şimdi ona elbise ihsan etsem, vücudunu örter ve halkın arasına girer girmez komşuları birbirine katar. Halk arasında da birbirini öldürmeye kadar varan bir huzursuzluğa sebebiyet verir. O’nun kumda yapayalnız durması, halk arasına girmesinden hayırlıdır. Söyle de, dursun durduğu yerde, şükretsin haline!”
Hz. Musâ, işin içyüzünü öğrendikten sonra, dönüşte adamın yanına uğradı:
– Arkadaş, senin yerin, sana göre biçilmiş kaftandır. Otur oturduğun yerde ve haline şükret,” dedi.
– Neme şükredecek mişim? Sırtımda sırmalı kaftan mı var sanki? Felâketin en büyüğü elbisesiz kalmak, o da bende mevcuttur. Bundan daha büyük felâket mi olur ki halime şükredeyim? diye kükredi.
Hz. Musâ, oradan ayrılır ayrılmaz, felâketin en büyüğüne maruz kaldığını söyleyen şükürsüz adamın civarında, müthiş bir kum fırtınası başladı. Ve bir saniye içinde haline şükretmeyen adam, saklanacak kum dahi bulamayarak çırılçıplak meydanda kalıp, eski halini aramaya başladı.

AHMET ŞAHİN

hafiza aise
Wed 29 August 2012, 12:26 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; allah muhafaza gaflet halinde ağzımızdan çıkanlara çok dikkat etmeliyiz. Bizim yerimizde olmak için çırpınan insanlar oldugunu unutmamak gerek. Çük şükür halimize. Her halde dilinden zikri ve şükrü düşürmeyenlerden olabilmek duasıyla...

RAMAZAN 7/D
Thu 17 September 2015, 08:25 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Hiçbir mala sahip olmasak da giyecek birşeyimiz olmasa da Rabb'imiz her an bizlere bitmez tükenmez birçok nimet veriyor . Her halimize sükretmeliyiz . Allah-u Teâla'nın her işin de bir hikmet vardır . Rabb'im ne eylerse güzel eyler .
Allah cc razı olsun .

ikranur 7d
Thu 17 September 2015, 09:01 pm GMT +0200
herşeyin sonunda şükür etmeliyiz. ne olursa olsun Rabbim herşeyin hayırlısını verir. Rabbim razı olsun.

Bilal2009
Thu 17 September 2015, 09:19 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Bizler her animizdasşükretmeliyiz.  Çünkü kötünün kötüsü vardır.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri şükreden kullarından eylesin.

Mustafa/Samed
Fri 18 September 2015, 08:04 pm GMT +0200
Ve  Aleykümüsselam. Bolca şükredenlerden olmalıyız. Rabbim bizlere şükredenlerden eylesin.

Kevšer
Sat 19 September 2015, 08:42 pm GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Emeklerinize sağlık kardeşim. Rabbimiz'in verdiği tüm nimetlerine çokca şükretmeliyiz.Çünki Mevlamız bizler için herşeyi sunmuş. Bizler de Rabbimiz'in Rızasına uygun yaşıyanlardan olmalıyız inşaAllah.

es-Sabur
Sat 19 September 2015, 09:22 pm GMT +0200
Durumumuz ne olursa olsun halimize şükretmeliyiz çünki herşeyi veren ve herşeyi bilen Allah tır O nun hikmetinden sual olunmaz

melda 6D
Sat 19 September 2015, 09:26 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Her halimize şükretmeliyiz. Çünkü beterin beteri var. Rabbim verdiğin tüm nimetlere aldığımız nefese şükürler olsun.

Rüveyha
Mon 21 September 2015, 04:29 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah..Zahirde görünenlerin hikmetini ancak Allah bilir...Rabbim isyankâr ve şükürsüz eylemesin İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim

mevlüde06
Mon 21 September 2015, 12:10 pm GMT +0200
Ve aleukumusselam ve rahmetullah.amin ecmain insallah.ne kadar ibretlik bir kissa.
.her halimize sonsuz sukurler olsun.
Rabbim ihsan eyledigi nimetlerin kiymetini bilenlerden eylesin insallah.Allah razi oslun

neslihan
Mon 21 September 2015, 03:41 pm GMT +0200
Şükürsüzlük çok büyük bir hastalık Rabbim muhafaza eylesin. Nimetlerine daima şükreden kullarından eylesin bizleri.