- Şükürler Olsun Allah'ım

Adsense kodları


Şükürler Olsun Allah'ım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Fri 3 December 2010, 07:50 am GMT +0200
Şükürler Olsun Allah'ım!..


HAVA SOĞUK ve mevsim kış idi. Recep, ne yapacağını bilmez bir halde sokaklarda yürüyordu.

Üzerindeki elbiseler kendisini soğuktan tam korumuyor, üstelik ayakkabıları su alıyordu.

"Bizimki de hayat mı sanki? Sürünüp gidiyoruz" di­ye kendi kendine söylendi.

Allah'a imanı vardı, ama iç âleminde zaman zaman "Allah insanları neden farklı farklı yaratmış? Niye bazıları sefa sü­rerken bazıları çile çekiyor?" diye sormadan da edemezdi.

 
Kendisi işsizdi ve uzun süredir çalışacak bir iş bulamamış­tı. "Acaba şu şehirde benden daha garibanı var mıdır?" diye düşünüyordu. Derken köşede bir dilenci gördü. Dilencinin gözleri görmüyordu ve üstelik ayaklan da yoktu.
 
Recep, artık durumu kavramıştı. Kendisi en gariban de­ğildi. Halinden şikâyetçi olduğu için kendi kendini kınadı, gören gözlere ve sağlam ayaklara sahip olduğu için derinden derine Allah'a şükretti.


Aradan on yıl geçti. Recep, artık sokaklarda işsiz dolaşan biri değil. Kurduğu iş yerinde yirmi eleman çalışmakta... Ve Recep, o dilenciyle karşılaştığı günü asla unutmamakta...

 
Şeyh Sadi, "Her nefeste iki kere şükür vaciptir. Birisi, ha­vayı alabildiğimizden dolayı; diğeri de verebildiğimizden do­layı" der.

 
İnsan, Allah'ın sonsuz nimetlerine mazhardır. Yokluk ka­ranlıklarında kalabilirdi. Bir ot veya it olabilirdi. Sağlam de­ğil, sakat yaratılabilirdi. Mü'min değil, küfür diyarında doğa­bilirdi...

 
Tüm bunlar derin derin şükrü gerektirir. "Bir fincan kah­venin kırk yıl hatırı vardır" diyen insan, bu sonsuz nimetleri veren Yüce Yaratıcı'ya karşı daima şükürle mukabelede bu­lunması lazımdır.

 

Elimize aldığımız bir meyveyi yerken, bunun arka planın­da koca kâinat olduğunu hatırlamalıyız. Şöyle ki:

 

O meyve bir dalda idi. Dal, ağaca bağlı, ağaç ise kökleriyle toprağa, dal ve yapraklarıyla havaya, güneşe muhatap. O meyvenin olmasında yağan yağmur, esen rüzgâr hisse sahi­bi...

 

Böyle olunca, şunu söylemek mümkün:

 

Elimizdeki küçük bir şeker nasıl ki arka planda koca bir fabrikaya dayanır, o şekerde fabrikanın irili ufaklı tüm çark­ları hisse sahibidir. Onun gibi, elimizdeki o tek meyve dahi, arka planda kâinat fabrikasına dayanır. O meyvede, havadan suya, yerden göğe tüm çarkların hisseleri vardır.

 

İşte bundan dolayı namazın her rekâtında "Elhamdülilla-hi Rabbi'l-Âlemin" yani "Her türlü hamd, âlemleri terbiye eden Allah'a mahsustur" diyoruz. Çünkü bütün bu   nimetleri, bizim için, Rabbimiz gönderiyor.

 
Doç. Dr. Şadi Eren

halim
Thu 5 November 2015, 10:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Şeyh Sadi, "Her nefeste iki kere şükür vaciptir. Birisi, ha­vayı alabildiğimizden dolayı; diğeri de verebildiğimizden do­layı" der.Yarab her anımızı şükürle geçirebilmek duasıyla...
Allah razı olsun

neslihan
Fri 6 November 2015, 03:12 pm GMT +0200
a.s.., amin inşaallah. Rabbim razi olsun. Tefekkur etmemize vesile oldu.

mevlüde06
Fri 6 November 2015, 03:34 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rhmetullah.bugun dinledigim sohbetin uzerine isabetli bir konu oldu.
Rabbim sukrumuzu,zikrimizi,fikrimizi arttirsin .Rabbim bizleri kulluguna layik kilsin insallah.Allah razi olsun.

hatice öncü 7B
Fri 6 November 2015, 04:49 pm GMT +0200
selamun aleyküm
Yüce Allaha her daim  şükretmek gerekir çünkü o herşeyin evrenin kurucusu sahibidir. Ve ona şükürde çok önemlidir şu an nefes alıyorsan, aileni gözünle görebiliyorsan, yiyecek bir lokma ekmek,içecek bir yudum su buluyorsan bunların hepsiiçin binlerce kez şükretmelisin. Yüce Allah bütün kullarını şükretmesini bilen kullarından eylesin. AMİN.

fatmakaradere 7B
Fri 6 November 2015, 05:23 pm GMT +0200
Allah bizleri o kadar sağlıklı yaratmış ki...Allah c.c  insanları engelli olarak,gözleri görmüyor olarak,yürüyemiyor olarak yaratmıştır. Anne ve babası olmayan çocuklara yazık değilmi......bizden daha kötü olan insanlarda onlara da yazık...bunları düşünmek bize aciz mi geliyor.Bir garibana yardım etmek gözünüzde çokmu gözüküyor.Böyle kötü düşünenlere o kadar çok üzülüyorumki...Eğer, bir gün öyle bir duruma düşerseler inanın ki Allah onların cezasını vermiştir ve o duruma düştükten sonrada,hiç kimseye yardım etmedilerya...işte o duruma düşen caiz insanlar insanların yardımlarını bekleyip ayaklarına kapanırlar

Sevim Altunkaya 7/A
Fri 6 November 2015, 05:29 pm GMT +0200
... Ya diğer insanlar ya onlar nasıl garibanlık gururlarıyla nefes alıyorlar helal olsun.Çevremizde birsürü engelli yada durumu olmayan insanlar var biz bu yüzden,her halimize şükretmeliyiz.

melda 6D
Fri 6 November 2015, 06:42 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Namaz  bir şükür şeklidir. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Şükretmek için oca sebebimiz var ki... Daha da nasıl nankör oluyoruz anlamıyorum. Bu arada cennette en çok yoksullar var , Efendimiz diyor. ;)

gizem 7/a
Fri 6 November 2015, 06:45 pm GMT +0200
Allaha şükürler olsunki biz hayvanlardan daha üstünüz Allah hayvanlara da bizlerde el ,ayak,öz.kulak vermiştir ama biz aklımızı kullanabiliyoruz.Allaha şükürler olsun daima yanımızda olsun.

ceren
Fri 6 November 2015, 07:57 pm GMT +0200
Aleykümselam.Bize rızık veren,nimetlerimizi veren her şey için Rabbime binler şükür olsun inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Bilal2009
Sun 29 November 2015, 06:06 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah . Çok yerinde ve insanların ihtiyacı olan bir konu işlenmiş. Şükür bizlere çok gerekli bir konudur. Çünkü Allahü Teala 'nın bizlere verdiği nimetlere şükretmek imkansızdır . Ancak bizler yapabildiğimiz kadar şükre sarılmalıyız. Rabbim (celle celalühü) bizleri şükredenlerden eylesin.

Mustafa/Samed
Sun 29 November 2015, 06:46 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Şükürler olsun ki ellerimiz kollarımız ayağımız ve her yerimiz tutuyor. Nefes alıyoruz Allah'a şükür. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

AyşeSungur7-B
Wed 9 December 2015, 07:11 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Her anımızda Rabb'imize şükretmeliyiz. Kötü bir durumda olsak bile bizden daha da kötü durumda olanları hatırlayıp Allah'a şükretmeliyiz.

Allah razı olsun.

ilayda alyaz 7/b
Wed 9 December 2015, 07:37 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm;
Eğer fakirler olmasaydı zenginlik olmazdı.Zenginlik olmasaydı fakirlik olmazdı.Herkesin kimseden bir farkı kalmazdı.Hiç bir zaman halimize isyan edip üzülmemeliyiz.Hayatımızda ki olasılıkların elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz.Allah c.c bize dertlerimizden der çıkarmak için yapmıştır bunları.Doğru cevabı arayalım ve halimize sürekli şükredelim.Allah'ım şükürler olsun..Bize bu aklı nimeti verdiğin için..

Rüveyha
Wed 9 December 2015, 08:27 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah..Çok güzel bir paylaşım..Her nimete,her nefese,sayamadığımız,sayamayacağımız herşeye şükürler olsun.Rabbim şükrümüzü artırsın İnşaAllah

Edanur 8/D
Wed 9 December 2015, 08:33 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
Rabbim bizlere her türlü güzelliği her türlü düzeni aklımıza getiremeyeceğimiz ölçüde vermiş Bizleri nankör olan değilde Şükreden kullarından eylesin İnşaallah Allah c.c razı olsun

rabiayldz
Thu 14 January 2016, 07:03 pm GMT +0200
Allah herşeyi o kadar güzel yaratmışki. . Allah her şeyi yaratmış ama bizlerin Allah'ın yarattıklarını çok güzel kullanmalıyız. Bu dünyada sonunda yok olacak. Bu dünyadaki  kötü  şeyleri yapmamalıyız.Herkes  iyilik yaparız inşAllah. (AMİN).

gizem 7/a
Thu 14 January 2016, 07:31 pm GMT +0200
Allaha her zaman şükredelim iyi zamanda kötü zamanda allah hep yanımızdadir.allah bütün işlediğimiz günahları affetsin seytana uydurmasin. Amin

Edanur 8/D
Thu 14 January 2016, 07:33 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
Allah c.c un bizlere nasip etiiği bütün nimetlere sağlığımıza sıhatimize varlığımıza herşyimize şükürler olsun.Allah c.c razı olsun

Sevim Altunkaya 7/A
Thu 14 January 2016, 07:36 pm GMT +0200
Rabbimizin bize sunduğu her nimete şükretmeliyiz. Şükürler olsun Allah`ım.

Hatice Akdağ 7/B
Thu 14 January 2016, 07:38 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam:
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Rabbimin bize verdiği bütün nimetlere şükürler olsun.
Paylaşım için Allah Razı Olsun...

Hatice Akdağ 7/B
Thu 14 January 2016, 08:15 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam:
Şükürler olsun Allah'ım senin bize verdiğin tüm nimetler için şükürler olsun.Daha fazla şükürler olsun.
Paylaşım için Allah Razı Olsun...

HALACAHAN
Sun 24 January 2016, 01:27 pm GMT +0200
Şükürler olsun kı müslüman olarak yaratıldık, şükürler olsun kı sağlıgımız yerinde, azalarımız yerinde, şükürler olsun kı kımseye muhtaç değiliz ve rızkımızı temın edicek işimiz var.. Daha şükredeceğimiz sonsuz güzellikler var.. Rabbim sana şükrümüzü hakkıyla yerine getırmemizi nasıp eyle..