- Şükreden ve sabreden kul hangi özelliktedir?

Adsense kodları


Şükreden ve sabreden kul hangi özelliktedir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 28 December 2011, 01:19 am GMT +0200
bölüm: 58

 Şükreden ve sabreden kul hangi özelliktedir?



2512- Abdullah b. Amr (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’den şöyle buyurduğunu işittim: “Her kimde şu iki özellik bulunursa Allah o kimseyi şükreden ve sabreden bir kul olarak yazar kimde de bu iki özellik bulunmazsa Allah o kimseyi şükreden ve sabreden olarak yazmaz. Kim din konusunda kendisinden üstün kimselere bakar ve onlar gibi olmaya çalışırsa dünyalık konusunda da kendisinden aşağılık olanlara bakıp Allah’ın kendisine verdiği nimete hamdederse Allah bu kimseyi şükredici ve sabredici olarak yazar kimde din konusunda kendisinden aşağı olan kimseye bakar ve kendisini ondan iyi görüp kulluğunu artırmaz dünyalık konusunda da kendisinden üstün olan kimselere bakarak elinden kaçan şeylere üzülürse Allah’ta o kimseyi ne şükreden nede sabreden olarak yazar.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Salih insan Musa b. Hizam, Ali b. İshâk vasıtasıyla Abdullah b. Mübarek’den, Müsennab Sabah’tan, Amr b. Şuayb’tan babasından ve dedesinden bu hadisin bir benzerini rivâyet etmiştir.

Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir. Süveyd b. Nasr rivâyetinde “babasından” dememektedir.

2513- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Dünyalık sıhhat ve afiyet konularında kendinizden aşağı olan kimselere bakınız, Üstün olan kimselere bakmayınız! Çünkü Allah’ın size verdiği nimeti küçük görmemeniz için size uygun davranış budur.” (Müslim, Zühd: 17; İbn Mâce, Zühd: 9)

 Bu hadis sahihtir.



RAMAZAN 7/D
Mon 11 July 2016, 08:36 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm . Şükreden ve sabreden bir kul vasfıyla vasïflandırılmak istiyorsak hadis-i şerifte buyrulanı uygulamalıyız .
İnşALLAH şükreden ve sabredenlerden oluruz .

ALLAH cc razi olsun

yagmur_7-c
Tue 12 July 2016, 08:35 pm GMT +0200
Ve aleykum selam
Sabırlı ve sükreden kullarindan etsin inşallah....Rabbim razı olsun inşallah....