- Sosyal medyadan İslam'ı tanıtacaklar

Adsense kodları


Sosyal medyadan İslam'ı tanıtacaklar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sun 3 April 2016, 12:37 pm GMT +0200
Sosyal medyadan İslam'ı tanıtacaklar

Terör örgütü DAEŞ olmak üzere radikal örgütlerle mücadelede sosyal medyadan faydalanarak karşıt tezler geliştirecekler.

Endonezya'nın en büyük cemaatlerinden Nadhatul Ulema ve Avusturya'da faaliyet gösteren LibForAll Vakfı, DAEŞ ve diğer radikal örgütlerin sosyal medyayı kullanarak gençleri etkileme çabasıyla mücadele için ortak çalışmalar yapacak.

Avusturya İçişleri Bakanlığının finanse ettiği VORTEX adlı projeyle İslam'ın doğru tanıtılması hedefleniyor.

AA muhabirine konuşan Nadhatul Ulema Genel Sekreteri Yahya Stakuf, "DAEŞ ve benzeri radikal örgütler internet üzerinden yayınlarla İslam'ı olumsuz tanıtan propagandalar yapıyor. Sosyal medyada Müslüman gençleri radikalizme yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu çabalar kuşkusuz İslam'ın adını kötülemeye hizmet ediyor. Biz de bu projeyle onların ideolojik çıkışlarına karşılık vereceğiz." dedi.

Stakuf, "Bu radikal örgütlerin eylemleri nedeniyle başta Avrupa olmak üzere Batı'da İslamofobi algısında artış görülüyor. İnsanlar, Müslümanları kılıçlı ve kalaşnikoflu kişilerle özdeşleştirmeye başladı. İslam ve Müslümanların bu grupların ideolojisiyle örtüşmediğini göstermemiz gerekiyor. Bu nedenle VORTEX projesi içinde yer alacağız." ifadesini kullandı.

Nadhatul Ulema, proje kapsamında mayıs ayında dünyaca ünlü bilim insanları ve alimlerin katılımıyla DAEŞ ve radikal örgütlerle mücadele amaçlı bir etkinliğe evsahipliği yapmayı planlıyor.

AA