- Son nefeste imanlı gitmek

Adsense kodları


Son nefeste imanlı gitmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 23 December 2010, 04:01 pm GMT +0200
Son nefeste imanlı gitmek


Allah dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen “Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlullah!…..



Allah dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen “Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlullah! (Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.)” sözlerini telkin etmek istedi. Bir etti, iki etti, üç etti. Ebu Zekerriya her defasında söylemeyi reddediyordu.

Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya’nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Bütün bir ömrünü Allah’a ibadet ve taat etmekle geçiren böylesine bir kimsenin şimdi hasta döşeğinde ölüm ile pençeleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yüce Allah’ın tecellisi karşında mı idi?

Bir müddet kafası bu düşünceler içinde çalkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi geçit yapan düşünceleri okuyormuş gibi bir aralık gözlerini açarak, “Bana bir şey mi dediniz?” diye sordu. Orada bulunanlar. “Evet, üç defa şehadet getirmeni söyledik, her defasında reddettin. O yüzden büyük bir endişeye düştük.” diye cevap verdiler.
Bunun üzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:

“Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu göstererek “içecek misin?” diye soruyordu. Karşılınğında ise, “İsa, Allah’ın oğludur” dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma geçip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak “İsa, Allah’ın oğludur” cümlesini söylememi istedi. Yine reddettim. Üçüncü olarak “La ilahe (Allah yoktur)” diye söyledi, yine reddettim. Böylece her çareye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da müspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere çarptı ve sıvışıp gitti. İşte gerçekte ben sizi değil, onu reddediyordum.”

Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gülen bir çehreyle Cennete yolculuk ettiğini müjdeliyordu.



ALINTI

S.bayar
Thu 23 December 2010, 04:52 pm GMT +0200
Selamün aleyküm
Hayırdır inşallah tam 2 seferdir msj. göndermeye  çalışıyorum  olmuyor
Tekrar deniyorum
Allah (c.c.) Razı olsun kardeşim
Rabbim bize bırakmasın imanımızı olurda biz koruyamayız, biz aciziz , biz beşeriz,Rabbim korusun
Son nefesimize kadar son nefesimizde de Rabbim o şeytan denilen iblisle başa çıkabilmeyi , ondan uzak durmayı onun yolunda gitmemeyi ona uymamayı onu reddetmeyi cümlemize nasib eylesin.
Son nefeste imanla gidebilmek için buyrun hep beraber
"Eşhedü enlaa İlahe İllallah ve eşhedü enne Muhammeden Abduhü ve Rasulüh"

sümeyra
Sun 13 March 2011, 09:19 am GMT +0200


     Demek ki dıştan görünen haline bakarak hiç kimse için yorum yapmamak gerekiyor..İçimizde olanı da ancak Allah bilir..İlginç bir hatırlatma oldu bu..Allah razı olsun..
               Rabbim son nefesimizde imanla emaneti teslim edebilmeyi nasib etsin,inşaallah..

RAMAZAN 7/D
Tue 15 September 2015, 01:15 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Ebu Zekerriyayı son nefeste kandırmaya gelen şeytan kandıramadı O mübarek insanı  . Rabb'im imanlı yaşayıp imanlı ölmeyi nasip etsin .
ALLAH cc razı olsun .

ceren
Tue 15 September 2015, 04:02 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Son nefesine kadar imanlı olan ve imanıyla ölen,Rabbimin rızasını kazanarak ölen kullardan olalım inşallah....

melda 6D
Tue 15 September 2015, 04:38 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Rabbim son nefesimizi verirken kelime-i tevhid getirmeyi , imanlı ölmeyi bizlere nasip etsin.

Kevšer
Wed 16 September 2015, 04:38 pm GMT +0200
  Ve Aleykümüsselam.Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.Hayatın kıymetini ölmeden önce bilmek lazımdır.Bu dünyadaki tek amacımızın Rabbimiz'in Rızasını kazanmak olduğunu unutmamak gerekir. Oyüzden yaşantımızı Rabbimiz'in emir ve yasaklarına göre yaşar isek ölüm anı geldiğinde de güzel haller olucağına umut edebiliriz inşalAlah..

“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.” (Aliyyülkârî, Mirkâtü’l-mefâtîh 1/332, 7/375, 8/431) hadisi şerifi,

mevlüde06
Wed 16 September 2015, 07:01 pm GMT +0200
Aleykymusselam ve rhhmetullah.amin ecmain insallah.Allah razi olsun guzel bir kissa.
Rabbim insallah son nefeste iman ile can verebilmeyi nasip eylesin.

Bilal2009
Thu 17 September 2015, 02:23 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Son nefes çok önemlidir. Ve aslında son nefesin nasıl olacağı hayatımızda gizlidir. Rabbim (celle celalühü) bizleri son nefeste imanlı gidenlerden eylesin.

Mustafa/Samed
Fri 18 September 2015, 10:36 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim son nefeste imanlı gitmeyi nasip eylesin .

ikranur 7d
Sat 19 September 2015, 12:47 am GMT +0200
ve aleykümüsselam ve rahmetullah.
Rabbim bizleri inşAllah son nefesini alırkende dinli imanlı gitmeyi nasip eylesin.