- Somali'deki iç savaşın en ağır faturasını onlar ödüyor

Adsense kodları


Somali'deki iç savaşın en ağır faturasını onlar ödüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 18 July 2012, 12:21 pm GMT +0200
Somali'deki iç savaşın en ağır faturasını onlar ödüyor


Açlığın kol gezdiği Somali'de, iç savaşta yaralanarak sakat kalan onlarca Somalili, Engelliler kampında kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

Somali'de, çatışmalar sırasında yaralanan, patlayan bombalardan etkilenen çok sayıda engelli bulunuyor. Somali hükümetinin kısıtlı imkanlarından faydalanamayan bakıma muhtaç engelliler, Türk Kızılayı'nın yemek götürdüğü engelli bakım merkezinde sefil bir hayat sürüyor.

Patlamalar nedeniyle gözlerini, bacaklarını ya da kollarını kaybetmiş çocuklar dahil her yaştan iki yüzden fazla engellinin sığındığı kamp, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunuyor. Engellilerin umudu ise bu kampa yemek getiren Türk Kızılayı ekipleri oluyor. Kızılay'ın getireceği yemeği bekleyen Somalililerin çoğunun hayatta kalmış bir kimsesi yok. Kampta kalan engelli Somaliler Türkiye'nin sunduğu yardımlara karşı duydukları minnettarlığı her defasında dile getiriyor.

TALİHSİZ YETİMLER

Dünyanın en yoksul ülkesi olan Somali'de iç savaş nedeniyle ailelerini kaybeden 350 öğrencinin kaldığı yetimhanedeki manzara yürekleri burkuyor. Açlığın ülkesinin

Yaşları 5 ile 8 arasında değişen 350 yetimin barındığı yetimhanede çocuklar, okuma yazma öğreniyor. Ailelerini iç çatışmalarda yitiren ve çoğu sokakta yaşamaya mecbur bırakılan Somalili çocuklar, bakıldıkları yetimhaneye ulaştırılan yardımlar sayesinde mutlu oluyor. Hayatın her türlü zorluğuna küçük yaşta göğüs geren Somalili yetimler, sıraları bulunmayan dersliklerde yerlerde oturarak eğitim görüyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen eğitimlerini sürdüren yetimlerin umudu yardım kuruluşları oluyor. Bölgede en yaygın faaliyet gösteren Türk Kızılayı yetimlere gıda yardımı yapıyor.

Kendilerine Türklerin yaptığı yardımların farkında olan Somalili yetimler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a attıkları sloganlarla sevgi gösterisinde bulunuyor.

Zaman

reyyan
Wed 18 July 2012, 04:16 pm GMT +0200
İç çatışmalarının önüne geçilmesi gerek ki toplumda birlik beraberlik hali vuku bulsun ve birlikte gayretle çalışarak bu halden kurtulma çabasında olsunlar, fakat birileri iç karışıklık çıkarıp bu durumdan faydalanıyorlar bunlara fırsat verilmemeli...