- Somali’de çat kapı iftar

Adsense kodları


Somali’de çat kapı iftar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 12 August 2012, 11:55 pm GMT +0200
Somali’de çat kapı iftar



Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan çat kapı iftarlar, Afrika’ya da yayılıyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan ekipleri tam iftar saatinde çadırlara misafir olarak Somali halkı ile birlikte iftar yapıyorlar.

HER GÜN 9 BİN KİŞİYE İFTAR VERİYORLAR

Cansuyu Derneği’nin başkent Mogadişu’da açtığı aşevinde her gün 9 Bin kişilik yemek dağıtılıyor. Somali Gençlik Forumu’nun tespit ettiği ailelere verilen iftar yemeği büyük bir ihtiyaca cevap verirken Cansuyu ekipleri tam iftar saatlerinde ise Mogadişu’nun farklı bölgelerindeki çadır kamplarını ziyaret ederek Somali halkı ile birlikte iftar yapıyorlar.

ÇAT KAPI İFTAR

Ezanlar okunduktan sonra ve ailelerden habersiz bir şekilde gidilen çadırlarda karşılaşılan manzaralar ise oldukça duygulu anların yaşanmasına neden oluyor. Yiyecek hemen hiçbir şeyin olmadığı çadırlarda kalan Somalililer evlerine misafirlerin geldiğini görünce telaşlanıyor ve hızlıca diğer çadırlara giderek yardım istemeye çalışıyorlar. Cansuyu ekiplerinin müsaade etmediği Somalililer, Türkiyeli hayırseverlerin gönderdiği yardımlar karşısında ise çoğu zaman gözyaşları dökerek teşekkür ediyorlar.

TÜRKİYE’DEN GELEN KİŞİSEL ERZAKLAR DA SOMALİLERE GİDİYOR

Öte yandan Türkiye’den kişisel kullanım amacı ile Cansuyu ekiplerinin getirdiği erzaklar da iftar saatlerinde Somalililer ile paylaşılıyor. Zeytin, Peynir  gibi ihtiyat olması için Somali’ye taşınan erzakları açlık sıkıntısı çeken Somali vatandaşları ile paylaşan Cansuyu görevlileri memnuniyetlerini dile getiriyorlar.