- Somali açlıkla karşı karşıya

Adsense kodları


Somali açlıkla karşı karşıya

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 26 July 2012, 07:15 am GMT +0200
Somali açlıkla karşı karşıya


Son yıllarda Türkiye'den çok sayıda yardımın gittiği Somali, son 60 yılın en ciddi açlık felaketiyle karşı karşıya

Her dört dakikada bir çocuğun öldüğü ülkeye düzenli insani yardım ulaştırılması büyük önem taşıyor.

Ülkedeki drama sessiz kalmayan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD da, Ümraniye Belediyesi ile birlikte Ramazan ayı boyunca sürecek bir yardım kampanyası başlattı.
İyilik, merhamet ve yardım, Ramazan'ın en önemli özelliklerden.
Şu an somali'de yeryüzündeki en büyük dramlardan biri yaşanıyor.
Kuraklığın beraberinde getirdiği açlık ve susuzluk ülkeyi içten içe kemiriyor.

Bu insanlık dramına vurgu yapmak ve orada yaşayanlara el uzatmak isteyen AFAD'la Ümraniye Belediyesi de, 30 gün sürecek büyük bir yardım kampanyası başlattı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da kampanyaya destek verenler arasında. Bağış, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Ramazan'ın kelime anlamı ateşi yutan demektir. somali'nin de ateşi var, o ateşi yutmalarına yardımcı olmalıyız. Ramazan sadece bizim aç kalıp susuz kalmamız anlamına gelmez, asıl anlamı başkalarının derdiyle dertlenebilmektir. Gelin kardeş olalım gelin paylaşalım diyebilmektir.
İşte gelin lokmamızı somali ile paylaşalım diyoruz."

Kampanya kapsamında Ümraniye Meydanı'na 300 metrekarelik yardım pazarı kuruldu.
"somali Sosyal Marketi" adı verilen alanda, 15 temel ihtiyaç ürününün barkodlu maketi bulunuyor.
Yardımseverler, somaliye göndermek istedikleri ürünlerin maketlerini alışveriş sepetine koyuyor ve ödemelerini AFAD'ın kasada bulunan pos cihazları üzerinden yapıyor.

Ümraniye'deki markete gelemeyenler, www.sosyalmarket.tc adresine girerek sanal alışveriş yapabildikleri gibi; tüm operatörlerden 1866'ya kısa mesaj göndererek de 5 lira bağışlayabiliyor.

Dünya Bülteni

reyyan
Thu 26 July 2012, 01:08 pm GMT +0200
Rabbim açlıkla kimseyi imtihan etmesin zor durumlar, bizim iftarımız var bekliyoruz sabırsızlıkla akşamı onların ise iftarları çok uzun.Rabbim yar ve yardımcıları olsun kullarını seferber eylesin..

hafiza aise
Thu 26 July 2012, 01:39 pm GMT +0200
Ne kadar güzel ifade etmişsin abla. Bizim iftarımız varda bekliyoruz. Hemde en az 5 çeşit yemekle bekliyoruz.Onlarsa sadece ekmek kırıntısı için bekliyorlar. Zaman kardeşlerimize el uzatma zamanı. Ramazanında vermiş olduğu manevi atmosferle ilk adımı atmalıyız inş ...

Rabbim yardım etsin , güç kuvvet versin kardeşlerimize

sumeyye
Thu 26 July 2012, 04:30 pm GMT +0200
s.a.. ; dualariniza amin amin amin inşaallah kardeşler..Böyle kardeşlerimi gördükçe iştah ta kalmiyor gönüle sizi düşüyor..Rabbim şu mübarek ayin hürmetine Sen kardeşlerimizin acilarini dindir..Bizler de üzerimize düşeni yapanlardan oluruz inşaallah..

Nurefşan
Sun 29 July 2012, 12:09 pm GMT +0200
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.Rabbim bu ve buna benzer durumda olan tüm kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşaallah...İnsanın yüreği parçalanıyor görünce,keşke biraz empeti yabilsek ve aynı durumları kendimiz yaşıyor gibi hissedebilsek .işte o zaman duyarsız insan kalmaz zaten...