- Soğuk havalar hasta ediyor

Adsense kodları


Soğuk havalar hasta ediyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 26 December 2012, 01:10 am GMT +0200
Soğuk havalar hasta ediyor


Soğuk havaların birçok hastalığı beraberinde getirdiği, hastalıklardan korunmak için de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

 Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Bakan, soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artış yaşandığını söyledi. Bakan, havaların etkisiyle soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıklarının ortaya çıktığı, kalp ve akciğer hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi mevcut hastalıkların ağırlaştığını dile getirdi. Mukozaların yapısını sağlam tutan, mikropların girmesini engelleyen başta C, A ve E vitaminine ihtiyacın büyük olduğunu ifade eden Dr. Bakan, şöyle konuştu: "Bu vitaminlerin alımı eksik olursa vücut direncimiz düşük olur. Yeteri kadar dinlenememek, fiziksel ya da beyinsel vücut yorgunluğu, yeteri kadar uyumamak, çok yorulmak da genel direncimizi kıran faktörler. Bu yüzden iyi dinlenmek önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi büyüktür. Vücudu zararlı maddelere karşı koruyan ve bakterilere karşı savaşan C vitamininin tüketilmesi soğuk havalarda çok önemlidir. Portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayacak antioksidanlara da ihtiyaç var. Süt, yoğurt, yumurta, patates, kabak, havuç, ıspanak gibi A vitamini özelliği olan yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. E vitamini özelliği bulunan mısır, yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel sıvı yağlar da bağışıklık sisteminin artmasına yardımcı olur."

BİLİNÇSİZ VİTAMİN TABLETİ KULLANMAK ZARARLI

Dr. Metin Bakan, hastalıklardan korunmak için doktor tavsiyesi olmadan hastaların vitamin ve mineral tabletleri kullandığını söyledi. Dr. Metin Bakan, düzenli ve dengeli beslenme ile bireylerin dışarıdan ilaç olarak vitamin haplarına ihtiyacı kalmayacağını, düzenli beslenmeyle alınan besinlerde vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin alınabileceğini, ayrıca tabletlerin bilinçsiz kullanılmasının böbrek taşı, baş ağrısı, kansızlık, bulantı gibi hastalıkları beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.

Zaman

ehlidunya
Wed 26 December 2012, 10:09 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh;Soğuk havalara dikkat etmek gerekir .Hastalık olduğu zaman

işlerimiz daha da önemlisi hizmetimiz aksıyor .Rabbim saglık sıhhat versin

saniyenur
Wed 26 December 2012, 09:59 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. Hastalıktan korunmak için kalın giyinip bol bol meyve yemek lazım. Rabbim vitamin deposu meyveleri yaratmış kış için.

hafiza aise
Wed 26 December 2012, 11:46 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; en önemlisi de vücudun ihtiyacı olan uykuyu ve dinlenmeyi sağlamak. Rabbimin bize emanet ettiği bedeni hastalıklarla yıpratmamak gerekir. Çok güzel vitamin deposu meyveler ve sebzeler var. Elhamdulillah.