- Sofi Tavus Kuşu Gibi Olmalı..

Adsense kodları


Sofi Tavus Kuşu Gibi Olmalı..

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezzehraveyn
Sat 21 November 2009, 01:14 pm GMT +0200
Gavs k.s. hazretleri bir sohbetinde,işaret buyurdular.

Hak talibi sofi tavus kuşu gibi olmalıdır,karga gibi olmamalıdır.Tavus kuşu,vücudunun onca güzelliğine değil, ayaklarının siyahlığına bakar`,boynunu büker.Sofi bu düşünce ve hal üzere olmalı,sahip olduğu güzel hallere değil,nefsinin kusurlarına bakmalıdır. Çünkü insanın iyi hallerine bakması kendisinde kibir ve gurura sebeb olur.Tavus kuşu o kadar güzel renkli olmasına rağmen siyah bacağından dolayı mahcuptur.Karga ise, iki renkli olduğu, ağzı her pisliğe değdiği halde,sanki kendisinden başka kuş yokmuş en güzel kuş kendisiymiş gibi avaz avaz bağırır.

İşte aradaki fark.Peygamberimiz (s.a.v.) buyurdu.Mümin müminin aynasıdır.

Bu hadise göre insan,mümin kardeşinde gördüğü hata ve noksanlığı kendisinde görmediği müddetçe kemalata ermesi mümkün değildir.

Gavs k.s. bir sohbetinde buyurduki, insan azamet-i ilahiye karşısında nefsini tezek gibi basit ve değersiz görmedikçe su üstünde kalamaz ve maneviyatta yol alamaz.

Kendisinde bir değer ve ağırlık gören kimse taş gibi suyun içine batar, kimseye faydası olmaz.Mahlukattaki bütün kemalat Allah c.c.kemalatının bir tezahürüdür.İnsanın kemalatı kendinden bilmesi boş bir iddia ve büyük bir kusurdur

hafizvuslat
Sat 21 November 2009, 02:31 pm GMT +0200
Ravi: Ebu Said ve Ebu Hureyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri şöyle dedi: "Büyüklük ridamdır, izzet de izarımdır. Kim bu iki şeyde benimle niza ederse ona azab veririm." 

Kaynak: Müslim, Birr 136; Ebu Davud, Libas 29


Bir diğer rivayette: "Kalbinde hardal tanesi kadar iman bulunan bir kimse cehenneme girmez. Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan kimse de cennete girmez" buyrulmuştur. 

Kaynak: Müslim, İman 147; Ebu Davud, Edeb 29, (4091); Tirmizi, Birr 61, (1999)
 

Rabbim bizleri bu gunahlardan arinarak huzuruna kavusmayi nasip etsin.
Soyleyecek baska kelime yok...+rep
Sevgi ve Dua ile
...

sumeyye
Wed 29 October 2014, 03:46 pm GMT +0200
s.a.. , ne güzel bir sohbet olmus mübarek bizlere birbirinden degerli dersler veriyor elhamdulillah..Gavs k.s. bir sohbetinde buyurduki, insan azamet-i ilahiye karşısında nefsini tezek gibi basit ve değersiz görmedikçe su üstünde kalamaz ve maneviyatta yol alamaz.

-merve-7d-
Thu 15 January 2015, 06:00 pm GMT +0200
Ve Aleykümselam
bencede sadece sofiler değil tüm müslümanlar dış görünüş güzelliğiyle övünmemeli daha çok nefsini güzelleştirmeye çalışmalıdır.

yunus emre 7/B
Thu 15 January 2015, 06:05 pm GMT +0200
sofi ne demek blmiyorum anlatablrmsnz