- Sodalı Mercimek Böreği

Adsense kodları


Sodalı Mercimek Böreği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Mon 7 September 2009, 05:26 pm GMT +0200

Malzemeler
3YUFKA
1 SU BARDAĞI MADEN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI AYRILIR)
SUSAM

İçi İçin

2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 ORTA BOY SOĞAN
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 DEMET MAYDANOZ
5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

Yapılışı

Mercimekleri birkaç su yıkayıp basınçlı bir tencereye alalım. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek mercimekleri fazla yıpratmadan yumuşayana dek haşlayalım. Haşlanan mercimekleri süzgece alıp suyunu süzelim. Tavaya sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip birkaç kez çevirelim. Mercimekleri, tuzu, karabiberi kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak ateşten alalım.
Bir kapta sodayı, yumurtaları, sıvıyağı çırparak karıştıralım. Üç yufkanın aralarına fırça yardımıyla sodalı harcı sürerek üst üste serelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi keserek 8 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına bir kaşık mercimekli harç koyalım,yufkanın karşılıklı iki sivri ucunu hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam serpelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net