- S.Nursi İslam medeniyetini kısaca tanımlamış

Adsense kodları


S.Nursi İslam medeniyetini kısaca tanımlamış

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Fri 25 June 2010, 03:49 pm GMT +0200


Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı 'Resüllulah'ın İnsanlığa Getirdikleri' konulu konferans düzenledi


Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Osmanlı Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, gerçek insan ve hayvan haklarının İslam medeniyetinde yer aldığını söyledi.

Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı'nın davetlisi olarak Halk Eğitim Merkezi'nde 'Resüllulah'ın İnsanlığa Getirdikleri' konulu konferans veren Prof. Dr. Akgündüz, İslam dininin insanlık alemine kazandırdıklarını örneklerle anlattı. İslam dininin kainatı anlamaya yardımcı olduğunu belirten Prof. Dr. Akgündüz, "Nasıl ki bir bilgisayar aldığımızda kullanım kılavuzuna veya onu anlayan birine başvuruyorsak, kainatı da anlamamız ve insanın en huzurlu ve mesut olabilmesi için İslam dinine bakmamız gerekiyor.



Anlaşılmayan bir kitabın bir kağıt parçası olması gibi bizim de kainatı anlamamız gerekir. Kainat kitabı Peygamber Efendimizin ve Kur'an'ın getirdikleri olmasaydı anlamsız olurdu. Ama anlamayanlar da var. Örneğin anarşistler motoru yanmış, uyuşturucu ve kumar müptelalıları da parça kırmış varlıklardır. Gerçek insan hakları İslamiyet'tedir. İnsan Hakları Beyannamesi hürriyeti 'başkalarına zarar vermemek şartıyla insanın yapmak istediklerini yapması' olarak tanımlamaktadır. Halbuki İslamiyet bunun yanında kendisine zarar vermesine de izin vermemektedir. İslam hukuku hürriyeti başkalarına kendisine ve meşru şartlar altında yapılabilecek işleri öngörmektedir. 1810 yılında Paris'te düzenlenen bir konferansta kadın erkek eşitliği tartışılır ve kadının eşit olmadığı ancak insan olduğu kabul edilirken İslamiyet kadına haklarını vermiştir. İslamiyet'te üç şeyde din, dil ve ırk aranmaz. Bunlar hak, maharet yani yetenek ve ilimdir. Gene bu gün artık Avrupa'da insan haklarının da önüne geçmiş durumda bulunan hayvan hakları konusunda 28 adet Hadis-i Şerif bulunmaktadır." dedi.



İslam medeniyetinin çok çeşitli tanımlarının yapılabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Akgündüz, sözlerini şöyle tamamladı: "En kısa, en güzel tanımlama herhalde Üstad Bediüzzaman Hz.'nin şu tanımlaması olmalıdır: 'İslamiyet'ten önceki Ömer ile İslamiyet'ten sonraki Ömer. İslamiyet'ten önce kızını diri diri gömen, kendi taptığı helvadan putu yiyen Ömer. İslamiyet'ten sonra, Dicle kenarındaki bir koyunu bir kurt kaparsa Allah bana hesap sorar, diyen Hz. Ömer."

Prof. Dr. Akgündüz'e konferanstan sonra Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Sağlam ve Müftü Faruk Arvas tarafından Siirt battaniyesinden yapılma bir namazlık hediye edildi. Prof. Dr. Akgündüz konferanstan sonra 35 civarındaki eserlerini okuyucularına imzaladı.

CİHAN

m_emrah
Fri 25 June 2010, 03:52 pm GMT +0200
Şu istikbal-i inkılabat içinde en gür sâda  iSLAMIN  SÂDASI OLACAKTIR...