- Skandal restorasyonu müftülük rapor etmiş

Adsense kodları


Skandal restorasyonu müftülük rapor etmiş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 26 August 2011, 01:53 pm GMT +0200
Skandal restorasyonu müftülük rapor etmiş

  İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camii'ni CHP'li belediyenin restorasyon adı altında kiliseye çevirmesine İzmir İl Müftülüğü'nün de rapor hazırlayarak karşı çıktığı ortaya çıktı.
Müftülük, raporunda, caminin içinde sol tarafta bulunan ve kilise döneminde yapılan mermer sütunlardaki tasvirler, figürler, heykelcikler ve altar (adak yeri) gibi eserleri, camilerde bulunmaması gereken görüntüler olarak nitelendirdi.

İzmir İl Müftülüğü Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camii'nde yaptığı incelemede, eksiklikleri tespit ederek, 29 Eylül 2010 tarihinde bir rapor hazırladı. İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztürk, Çeşme İlçe Müftüsü Yahya Akman, Pazaryeri Camii İmam Hatibi Davut Mercan ve müezzin Yaşar Aslan imzalı raporda, caminin restorasyondan sonraki durumu gözler önüne serildi. İzmir Valisi Cahit Kıraç'a sunulan raporda, 11 maddelik durum tespitiyle 6 maddelik sonuç ve teklifler bölümü bulunuyor.

musalla taşı bile kaldırılmış

Minber, kürsü, şadırvan, müezzinlik ve musalla taşının olmadığı vurgulanarak acilen temin edilmesi istenen raporda şunlar kaydediliyor: "Sol taraftaki altarlar camide bulunmaması gereken görüntülerdir. Halihazırda sol taraftaki altarı gizlemek için kullanılan perdeler, estetik bir görüntü vermemekte ve kullanışsız. Restorasyondan önce var olan abdest alma yerleri, cami avlusunda uygun bir yere yeniden yapılmalı. Musalla taşı, caminin batı yönünde, cenaze namazı kılınmasına uygun alana tekrar konulmalı.

zaman

mavi derinlik
Fri 26 August 2011, 11:14 pm GMT +0200
       Şaşırtıcı doğrusu bu aşamaya gelene kadar farkedilmemiş olması bu restorasyon değil TAHRİBATIN...?? Şükür ki farkedilmiş İnşallah en kısa zamanda düzeltilir.. Allahım mabedlerimizi koru.. Fırsat verme kötü niyetli kimselere...