- Şirince’de Risale-i Nur Dağıttılar

Adsense kodları


Şirince’de Risale-i Nur Dağıttılar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 22 December 2012, 01:25 am GMT +0200
Şirince’de Risale-i Nur Dağıttılar



Şirince’de Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri tarafından farklı dillere çevrilmiş Risale-i Nur kitapları dağıtıldı

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına ve İzmir’in Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceğine inananlar yavaş yavaş köye gelmeye başlarken, ilçedeki konuklara Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri tarafından farklı dillere çevrilmiş Risale-i Nur kitapları dağıtıldı.

Maya takvimine göre kıyamete bir gün kala İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü güne sakin başladı. Görevliler yarın için hazırlıklarına devam ederken, İzmir Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği’ne mensup yaklaşık 15 kişi köyde Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Arapça’ya çevrilmiş Risale-i Nur kitapları dağıtmaya başladı.

Kıyametin ne zaman kopacağını Yüce Allah’tan başka hiç kimsenin bilemeyeceğini ve 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı söylentilerinin safsatadan ibaret olduğunu söyleyen dernek üyeleri, hafta sonuna kadar köyde risale dağıtmaya devam edeceklerini belirttiler. Dernek üyelerinden Kerim Yağcı, kıyametin ne zaman kopacağını sadece Allah’ın bilebileceğini ifade ederek, “Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği olarak 15 arkadaşımızla buraya geldik. Yarın daha kalabalık bir grupla Şirince sokaklarında risale dağıtmaya devam edeceğiz. Amacımız insanlara kıyametin yarın kopacağının doğru olmadığını anlatmak. İnsanlar bu yalana inanmamalıdır. Dağıttığımız kitaplarda kıyametle ilgili ayetler ve hadisler yer alıyor” dedi.

Grup üyelerinin dağıttığı risalelerden alan vatandaşlar ise, 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına inanmadıklarını dile getirdiler.

Bu arada, güvenlik güçleri ve sivil savunma görevlileri de, yarın için köyde çalışmalara başladılar. Köydeki bir okul binasını sahra hastanesine dönüştürmek için çalışmalar devam ediyor.

Haber3

sumeyye
Sat 22 December 2012, 02:20 am GMT +0200
s.a.. ; bu haberi okumuştum daha önce de ,  tebrik ediyorum kardeşleri firsati değerlendirmişler.Rabbim c.c hidayet nasip eylesin.

saniyenur
Sat 22 December 2012, 10:33 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. evet fırsatı güzel değerlendirmişler. Bu kitaplar bu insanların hidayetlerine vesile olur inş.

ehlidunya
Sat 22 December 2012, 08:26 pm GMT +0200
Ve aleykum selam  ve rahmetullahi ve berakatuh ; allah razı olsun kardeşlerimizden hakiki ilim kitap kitaplarını

insanlığa dağıtımına bu vesileyle nail olmuşlar.Alanlar nur perdesinden inşaallah dünyaya bakarlar ve hakikatı bulurlar.

hafiza aise
Sun 23 December 2012, 11:18 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; insanlar bu fırsatı kötüye değerlendirerek ticarete dönüştürdüler. Bir müslümanın fırsatı iyi değerlendirmesine örnek olarak bundan daha iyisi olamazdı. Kim bilir kaç kişinin hidayetine vesile olacaklar. allah razı olsun

reyyan
Sun 23 December 2012, 10:39 pm GMT +0200
a.s..., evet elhamdülillah böyle gençlerimizin varlığı bizi sevindiriyor...