- Sınavlarda Başarıya Götüren 2 Psikolojik Faktör

Adsense kodları


Sınavlarda Başarıya Götüren 2 Psikolojik Faktör

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Thu 19 May 2016, 12:08 pm GMT +0200
Sınavlarda Başarıya Götüren 2 Psikolojik Faktör

Sınavlarda başarıya götüren bu 2 önemli psikolojik faktörden haberiniz var mıydı?

ınavlarda Başarıya Götüren 2 Psikolojik Faktör

Ülkemizde eğitim-öğretim ve personel alımları noktasında oldukça yüksek sayıda sınavlar uygulanıyor. Bu sınavlar; bazen eğitim hayatını bazen de iş hayatını etkiliyor. Yani her ikisi de doğrudan hayatımızı etkisi altına alan faktörler olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu noktada hayatımızın tümüne etken olan bu faktörlerin, en iyiye yönelimini nasıl gerçekleştiriyoruz, bizi her iki kulvarda da başarıya götüren psikolojik etmenler neler olabilir desek, şu 2 psikolojik faktör acaba aklımıza gelir miydi?

1. İşaretleme yaparken kararsız kalmayın, en kötü karar; kararsızlıktan iyidir:

Sınavda herhangi bir soru üzerinde; iki şık arasında kaldığınızı varsayalım. Şıklardan bir tanesi ağır basıyor, ancak diğeri de olabilir şeklinde düşünüyorsunuz. İşte tam bu noktada kararsız kalmayın, ağır basanı işaretleyin. O soruya tüm sorulara göz gezdirene kadar bir daha geri dönmeyin.

Peki bu neden bu şekilde uygulanmalı?

Sınavlarda ağır basan şıkkı işaretleyip, bir sonraki soruya geçmek; vakit problemi yaşamanıza engel olur. Üstelik doğru cevabı işaretlemişken, yanlışa çevirmenize de engel olur. Ancak tüm soruları gördükten sonra halen kararsızsanız; o zaman sorunun üzerinde tekrar düşünmeye başlayabilirsiniz.

2. Mutlak doğruculuk:

Her sorunun mutlak bir doğrusu var. Doğru tek olduğu halde o soruda halen bir cevaba kesinlikle doğru diyemiyorsanız, vakit kaybetmeyin. Yanlış bir işaretleme yapmadan o sorudan uzaklaşın. Daha sonra vakit kalırsa tüm soruları gördüğünüzde belki o soruya geri dönme fırsatınız olur.

Mutlak doğruculuk ne kaybettirir?

Soruların çözümü noktasında muhteşem bir kararsızlığın içine kendinizi atmayın. Dakikalarınızı harcamak yerine, bir sonraki soruya geçin ve bu şekilde farkı kapatmaya çalışın. Unutmayın ki dakikalarınızı harcadığınız o soru hatalı bir soru da olabilir. Dolayısıyla şıkların bu denli zor ve mantıksız geldiği sorularla vaktinizi ve zihninizi yıpratmayın.

Kpsscafe

HALACAHAN
Thu 19 May 2016, 01:57 pm GMT +0200
Selamun aleykum .. En yakında su an Kpss  var..Rabbim kolaylık versin niyeti hayirli olan tüm arkadaşlarımıza

Yağmur Gmş
Thu 19 May 2016, 02:26 pm GMT +0200
Bismillah...
Sınavlarda mutlak doğruculuk ve kararlılık başarıya götürür. Rabbim bunları uygulamayı herkese nasip etsin inşallah...

ikranur 7d
Thu 19 May 2016, 05:32 pm GMT +0200
Selamun aleykum.
Rabbim ins herkeze sinavlarda kolaylik ve basarili olmayi nasip etsin.
Allah c.c. razi olsun.

selma 8-D
Thu 19 May 2016, 05:45 pm GMT +0200
Aleyna ve aleyküm selam
İnsanı sınavlarda kararlılik ve mutlak doğruluk başarıya götürür Allah sınavlarda bütün sinava gireceklerin yardimcisi olsun amin

yagmur_7-c
Thu 19 May 2016, 06:31 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Sınavlarda  başarısızlığı götüren elbetteki şıklara bakıp kalmaktır ...Kararsızlıktır yani...İki şık arasında kalırsın dakikalarca düşünür  durursun bu da insana zaman kaybettirir....Ama kararsızsa kişi ağır basan şıkkı işaretlemeli, eğer zaman yeterse o sorular üstünde yeniden düşünülmeli...Rabbim kararsız kalmaktan kurtarsın inşallah...

HAMİDE
Thu 19 May 2016, 06:49 pm GMT +0200
Selamün Aleyküm...
Allah cc. bizlere sınavlarda kararlılık ve mutlak doğruculuğu uygulamayı nasip etsin inşallah...

Sevgi.
Thu 19 May 2016, 06:56 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm sınavlara iyi hazırlanmalı asla heyecan yapmamalıyız sakin olmalı soruları tam okumalı doğru anlamalıyız cevap seçeneklerinde kararsız kalırsak ağır basanı işaretlemeliyiz her sınavda başarılı oluruz inşaAllah

Alican 7-B
Thu 19 May 2016, 09:31 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Sınavlar da çok dikkat edilmesi gerek konu gerçekten. Eğer şıklarda kararsız kalırsak o sorunun yanlış olma durumu her zamankinden daha yüksek oluyor. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Fri 20 May 2016, 08:54 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah....Sınava giricek kardeşlerimiz için güzel tavsiyeler olmuş.Allah razı olsun