- Sınav güvenlik tedbirleri

Adsense kodları


Sınav güvenlik tedbirleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 26 October 2010, 11:28 pm GMT +0200
YDUS'de sınav güvenlik tedbirleri başarıyla uygulandı'

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 5 Ekim'de kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin dün Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS)'ta başarı ile uygulandığını bildirdi.

ÖSYM internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen YDUS'nin başarılı bir şekilde uygulandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sınava ait soru kitapçıkları akademik hakem/şahitlerin 24 saat gözetimi altındaki matbaada basılmıştır. Her türlü uzaktan erişimi engelleyici sistemlerle donatılmış olan yüksek güvenlikli matbaa, kapalı döneme girmeden önce, Ankara Emniyeti ve Milli İstihbarat Teşkilatı uzmanlarınca kontrol edilmiştir."

ÖSYM, resmi olarak ilan ettiği sınav takviminde yer alan tüm sınavların zamanında ve söz konusu ilave güvenlik tedbirleri ile uygulanacağını da açıkladı. Açıklamada, sınav güvenlik tedbirlerinin sürdürüldüğü kaydedilerek, ÖSYM'nin bilimsel ve teknolojik imkanları kullanarak, sınav organizasyonunun ve sınav güvenliğinin daha da iyileştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.