- Simav'daki çocuklar, çadır camilerde Kur'an öğreniyor

Adsense kodları


Simav'daki çocuklar, çadır camilerde Kur'an öğreniyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 21 July 2011, 02:36 pm GMT +0200
Simav'daki çocuklar, çadır camilerde Kur'an öğreniyor

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Kütahya'nın Simav ilçesinde, camiler hasarlı olduğu için yaz Kur'an kurslarına çadırlarda katılan çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreniyor.

Hasarlı binalar, artçı sarsıntılar ve deprem psikolojisi yüzünden henüz hayatın normale dönmediği Simav'da yaklaşık 10 bin kişi çadırlarda, 15 bine yakın kişi ise hasarsız veya az hasarlı evlerinde barınıyor.

19 Mayıs'ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından depremin olumsuz etkilerini silmeye çalışan çocuklar, yaz tatilinin başlamasıyla açılan yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösterdi. Yasa ve yönetmelikler gereği ilköğretim okullarının 5'inci sınıflarını bitiren çocukların katılabildiği kurslar, depremde hasar gören camiler kullanılamadığından Diyanet İşleri Başkanlığı'nca kurulan çadırlar ile Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda veriliyor. Artçı sarsıntılar sürdüğü için deprem tedirginliğini üzerlerinden atamayan çocuklar, bir yandan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye, diğer yandan din görevlilerince verilen manevi bilgilerle morallerini düzeltmeye çalışıyor. Aşamalı olarak 27 Haziran'da başlayan kurslar, 26 Ağustos'ta sona erecek.

Mevlana Camii imam hatibi İbrahim Değmen, kursların, alfabeyi öğrenme, Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlama ve geliştirme olarak üç aşamada gerçekleştirildiğini söyledi. Değmen, şöyle konuştu: "Camilerimizin hasarlı olması dolayısıyla 'kurs düzenlenmez' diye endişeliydik. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çadır camileri hazırlamasının ardından başladığımız kurslar, öğrencilerle doldu. Haftanın 3 günü kurslarımıza kek, pasta gibi yiyecekler getirerek, öğrencilerimizi teşvik amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. Bu da çocuklar arasında ilgi çekiyor. Şu an için eğitim gayet güzel gidiyor. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Allah beterinden korusun, bir daha bizi deprem, sel gibi felaketlerle baş başa bırakmasın."

zaman

mavi derinlik
Tue 26 July 2011, 11:51 am GMT +0200
          Rabbimiz muvaffak etsin, zihin açıklığı versin... Böyle bir durumda bu imkanı oluşturanlardan, ve ihmal etmeyip evlatlarını gönderenlerden, bu güzel haberi bizlere ulaştırandan Allah Razı Olsun..

Canani
Tue 26 July 2011, 11:54 am GMT +0200
Amin mavi derinlik kardeşim duana en içten dileklerimle amin diyorum....Rabbim ememk verenlerden gayret gösternlerden razı olsun amin...