- Siirt'in 135. camii ibadete açıldı

Adsense kodları


Siirt'in 135. camii ibadete açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 4 October 2016, 04:14 pm GMT +0200
Siirt'in 135. camii ibadete açıldı

Siirt'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Toki Hacı Refik Kızılay Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Siirt'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.
 
Toki Tarafından yapılan ve arsası Hayırsever işadamı tarafından bağışlanan TOKİ Hacı Refik Kızılay Cami'nin açılışı gerçekleştirildi. Evren Mahallesi TOKİ Sosyal binaları bölgesinde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen caminin açılış törenine  Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, İşadamı Hacı Refik Kızılay, Din görevlileri  ve bazı vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan açılış programı, yapılan konuşmalarla devam etti. Camilerin toplumda ki birliktelik duygusunu güçlendirdiği belirten Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz: ''Böyle bir güzel eseri kazandırdıkları için ve arsasını bağışlayan hayırsever işadamımıza ve Toki'ye teşekkür ediyorum. Toki Hacı Refik Kızılay Camii Siirt'imize  hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
 
İl Müftüsü Faruk Arvas ta; 1986'yılından beri kutlanmakta olan camiler haftasının 2003 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri haftası adı altında kutlandığını belirterek, “Her sene farklı bir tema altında kutlanan camiler ve din görevlileri haftasının bu yılki temasını Diyanet İşleri Başkanlığımız “ Cami ve Kitap ” olarak belirledi. Camiler İslam’ın ilk devirlerinden itibaren ibadet yeri, eğitim öğretim merkezi  ve hatta birçok sosyal faaliyetin yapıldığı yerler olmuştur.”dedi.
 
Müftü Arvas, Cami arsasının Bin Metre alana yapıldığını, camide aynı anda 500 kişinin ibadet edebileceğini, Bay-Bayan Mescidi, Engelliler girişi ve Cenaze yıkama yerinin mevcut olduğunu, açılışı yapılan bu cami ile beraber Siirt Merkez'de Cami sayısının 135 olduğunu sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Hayırsever işadamı Hacı Refik Kızılay'a plaket verilerek, ardından Cami  ibadete açılarak ilk namaz kılındı.

dini haberler

ceren
Tue 4 October 2016, 04:23 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Ibadet edilmesi icin kardeslerimizin yaptirdigi camiler icin rabbim razi olsun.Cemaatinin bol olmasini ve hizmetini hakkiyla yapmasını naisp etsin inşallah...