- Sigara yasağının 'istisna' olacağı yerler!

Adsense kodları


Sigara yasağının 'istisna' olacağı yerler!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Thu 16 July 2009, 07:39 pm GMT +0200
19 Temmuz'da başlayacak olan tam dumansız hava sahasına kavuşmak için son 4 gün.. Özel alan şartı olan işletmelerde sigara içilebilecek.


Sigara yasağının yürürlüğe girmesine 4 gün kaldı. Türkiye'de kapalı alanlarda 19 Temmuz'da başlayacak sigara yasağı, yasanın "istisna" kabul ettiği yerlerde uygulanmayacak. "Özel alan" şartının sağlanması halinde yaşlı bakımevleri, ceza infaz kurumları, ruh ve sinir hastaneleri, oteller ve dış hat seferi yapan vapurların güvertelerinde sigara içmek serbest olacak. Ancak sigaraya izin veren kurumlara 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar ceza uygulanacak. Kahve, lokanta, bar gibi kapalı mekanlarla, taksi, otobüs, dolmuş ve tren gibi toplu taşıma araçlarında sigara içenler ise 69 TL ile cezalandırılacak. Ayrıca açık havadaki spor, kültür sanat ve eğlence faaliyetlerinde de sigara odaları tesis edilirse izin verilecek.

ESNAF: SÜRE VERİN

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, yasanın uygulanmayacağını düşünen işletmelerin hiçbir hazırlık yapmadığını söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise yasakla esnafın zor durumda kalacağını belirterek, sürenin uzatılmasını istedi. (Takvim)