- Sigara yasağına uyum yüzde 98

Adsense kodları


Sigara yasağına uyum yüzde 98

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 19 September 2012, 01:17 pm GMT +0200

Sigara yasağına uyum yüzde 98


Türkiye, sigarayla mücadelede önemli bir başarı yakaladı. Kapalı alanlarda sigara yasağına ilişkin yasaya uyum yüzde 98'i buldu.

Yasağın başladığı 19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren bugüne kadar 3 milyon 600 bin denetim yapıldı. 83 bin işletmeye ceza verildi. Nefes darlığı, kalp damar rahatsızlıkları gibi şikâyetlerle hastanelerin acil servislerine gelenlerin sayısı azalırken sağlık sektöründe çalışanlar arasında sigara içimi yarıya indi.

Bu veriler, 'Tütün Kontrolü Ulusal Odak Noktaları Avrupa Bölge Toplantısı'nda açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) üyesi 42 ülkenin temsilcisi, Türkiye'nin sigara ile mücadele konusundaki deneyimlerini paylaşmak üzere Ankara'da toplandı. Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupalılara sigarayla mücadelede ipuçları verdi. Türkiye'de bayramlarda bile misafire sigara ikram edildiğini ve sigara içenin hakkının, sigara içmeyenin hakkından daha fazla olduğu bir yapı bulunduğunu belirten Akdağ, "Eskiden 'Türk gibi sigara içmek...' gibi bir deyim vardı. Şimdi bu 'Türk gibi sigarayla mücadele etmek' deyimine dönüştü. Toplumun yüzde 90'ı, sigara içenler dahil bu meselenin, mücadelenin arkasında durdu. Türkiye'de sigara kullanma oranı her kesimde düşmekte." dedi. Bakan Akdağ, sigara fiyatlarının artmasının kaçakçılığı artırdığı iddialarının gerçek dışı olduğunu da dile getirerek, bu konuda yürütülen bir araştırmanın sonuçlarının kısa zamanda açıklanacağını kaydetti.