- Sigara içen öğrencilere hastalarla görüşme cezası

Adsense kodları


Sigara içen öğrencilere hastalarla görüşme cezası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sümeyra
Fri 29 April 2011, 01:21 am GMT +0200
Sigara içen öğrencilere hastalarla görüşme cezası



Öğrencileri sigaradan uzaklaştırmak isteyen okul yönetimi sigara içtiği belirlenen öğrencilere, 'sağlığını sigara nedeniyle kaybederek hastanede tedavi görenlerle görüşme' cezası veriyor.



"Hayatınızda 'Keşke' Olmasın" projesi çerçevesinde İzmir Kız Lisesi'nde yürütülen uygulama ile öğrencilerin sigara kullananların sağlık durumunu görmesi ve bu alışkanlıklarından vazgeçmesi hedefleniyor. Okul Müdürü Pervin Töre, bu konuda çevredeki hastanelerden yardım aldıklarını belirterek, "2 yıldır sigara alışkanlığı olan öğrencilerimizi, sağlığını sigara nedeniyle kaybetmiş hastalarla görüşmesi için hastanelere gönderiyoruz. Hastaneyle görüşüp, pazar günleri çocuklarımızı hastalarla buluşturuyoruz. Öğrenci hastalarla röportaj yapıyor, hastaya hayatındaki 'keşke'yi soruyor, 'Keşke sigara içmeseydim' cevabını alıyor. Gördüklerini, öğrendiklerini okulda arkadaşlarıyla paylaşıyor." dedi.

Hastaneden dönen öğrencilerin sigaradan uzaklaştığını ifade eden Pervin Töre, bu öğrencilerin sigaraya yönelen yaşça küçük arkadaşlarına da iyi örnek olduklarını kaydetti. Okul olarak sigarayla mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.


ZAMAN