- Şifa niyetine 'çikolata'

Adsense kodları


Şifa niyetine 'çikolata'

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
zahdem
Fri 11 February 2011, 04:04 am GMT +0200

Bilim adamları özellikle çocukların çok sevdiği çikolatanın süper yiyecek olabileceğini belirlediler.

The Telegraph'ta yer alan habere göre, Hershey Sağlık ve Beslenme Merkezi'nde yürütülen araştırmada, çikolata birçok meyve suyundan daha fazla sağlıklı bitkisel bileşen içeriyor. Araştırmacılar, çekilmiş bitter çikolatanın kalp hastalığı ya dakansergibi çeşitli hastalıklardan vücudu koruduğu düşünülen antioksidan ve polifenollerden daha fazla içerdiğini tespit ettiler.

Araştırmacılar, bitter çikolata, kakao, sıcak çikolata karışımı ile Acai berry, kızılcık ve nar gibi çeşitli meyve sularını karşılaştırdılar. Sonuçlara göre bitter çikolata ile kakaonun meyvelerden daha fazla antioksidan aktivitesine ve flavonola sahip olduğu belirlendi.

Chemistry Central Journal isimli dergide yer alan çalışmada, çikolatanın ısıtılması halinde sağlıklı özelliklerin yok olduğu açıklandı.


ZAMAN

Salihalp
Fri 11 February 2011, 12:03 pm GMT +0200
ooh!..güzel haber (: şifa ve mutluluk niyetine..iyi gelirmiş cidden :)

Gulinur
Fri 11 February 2011, 12:09 pm GMT +0200


    Salihaalp kardeşim..Çok haklısınız..Çikolatanın yenildikten 20 dakika sonra mutluluk hormonu salgılanmasına sebep olduğu bilimsel bir gerçek çünkü..Kötü tarafı etkisi geçtikten sonra mutluluğu sürdürmenin bize kalmış olması..Allah'a şükür ki nimetleri saymakla bitmez..