- Sıcakta oruç daha faziletli

Adsense kodları


Sıcakta oruç daha faziletli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 30 July 2012, 02:08 pm GMT +0200
Sıcakta oruç daha faziletli


Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Keskin, ''Sıcak zamanlarda iftarı sabırla beklemek, çok ama çok daha faziletli bir davranıştır'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, uzun ve sıcak yaz günlerinde iftarı sabırla beklemenin faziletine dikkati çekerek, ''Allah'a kulluğun, itaatkarlığın, teslimiyetin de en bariz göstergesidir'' dedi.

Sahur yemeğinin de yendiği seher vaktinin uykunun en önemli ve verimli kısmı olduğunu belirten Keskin, ''Siz uykunuzun en değerli, en yararlı kısmından fedakarlık edip Allah'a dua ediyorsunuz. Elbette ki o vakitte yapılan dualar Allah katında kabul görür, inşallah'' diye konuştu.

Sahura kalkmanın sünnet olduğunu belirterek, ''Sahura kalkınız, sahurda bereket vardır'' hadisini hatırlatan Keskin, sahura kalkan kişinin gün içindeki aktivitelerini yapmak için gerekli enerjiyi aldığını söyledi.

İftarı beklemenin Allah'a kulluğun en bariz göstergesi olduğuna işaret eden Keskin, ''İftarı sıcak zamanlarda sabırla beklemek ise çok ama çok daha faziletli bir davranıştır. Allah'a kulluğun, itaatkarlığın, teslimiyetin en bariz göstergesidir'' diye konuştu.
Hz. Muhammed'in tüm Müslümanları, iftarda oruçluları sofralarına davete teşvik ettiğini dile getiren Keskin, ''Bir oruçluya iftar yemeği veren kişi, o oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır'' dedi.

Keskin, Müslümanların bu sünneti devam ettirmeleri gerektiğini belirterek, tanıdıkların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilerin de iftar sofralarına davet edilmesini tavsiye etti.

Timeturk

SevD@_GüLü
Mon 30 July 2012, 09:11 pm GMT +0200
evet çok sıcakkkk özellikle susuzluk cekiyoruz bunada şükür.... özellikle 4den sonra insan çok susuyo ama rabbim bununda sabrını veriyo inşAllah...Allah razı olsun...

saniyenur
Mon 30 July 2012, 11:49 pm GMT +0200
Sahur yemeğinin de yendiği seher vaktinin uykunun en önemli ve verimli kısmı olduğunu belirten Keskin, ''Siz uykunuzun en değerli, en yararlı kısmından fedakarlık edip ALLAH'a dua ediyorsunuz. Elbette ki o vakitte yapılan dualar ALLAH katında kabul görür, inşALLAH'' diye konuştu.

İnş dualarımız Rabbimizin katında kabul görür

sumeyye
Tue 31 July 2012, 05:09 am GMT +0200
Amin ecmain inşaallah kardeşler..Verilen tavsiyelere uyanlardan oluruz inşaallah..

hafiza aise
Tue 31 July 2012, 08:45 am GMT +0200
Rabbim her zorlukta birde kolaylık kapısı açmıştır bize. Aynı zamanda kat kat sevapla mükafatlandıracağınıda belirtmiş. O zaman bize emre itaat düşer. allah sabrını veriyor.

reyyan
Tue 31 July 2012, 03:24 pm GMT +0200
Ramazan gelmeden önce bu sıcakta bu kadar uzun günlerde nasıl da oruç tutacağız endişesi hakimdi herkeste elhamdulillah bizler Allahu teala verir kolaylığını diyorduk ve Ramazanın 12.günündeyiz kimse oruçtan ölmedi (: