- Seyyid Burhaneddin Kayseri'de anılıyor

Adsense kodları


Seyyid Burhaneddin Kayseri'de anılıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 25 September 2011, 03:28 pm GMT +0200
Seyyid Burhaneddin Kayseri'de anılıyor

Kayseri'nin önemli manevi mimarlarından ve tasavvuf tarihinin öncü isimlerinden Hz. Mevlânâ'nın hocası Seyyid Burhaneddin Muhakkık Tirmizi, ilk kez uluslararası bir sempozyumla anılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) ortaklaşa düzenleyecekleri Uluslararası Seyyid Burhaneddin Sempozyumu, 30 Eylül-2 Ekim günlerinde Kayseri'de yapılacak. Seyyid Burhaneddin'den nakledilen, "Hocamdan bana iki güzel şey erişti: Hâl ve kâl. Hâlimi Şeyh Selahaddin'e kâlimi (sözümü) de Mevlânâ'ya verdim." sözü, onun Mevlânâ üzerindeki etkisine ve manevi derecesine işaret bakımından önemli bir delil olarak kabul edilmektedir.

zaman

sümeyra
Sun 25 September 2011, 04:22 pm GMT +0200



       Aşkın Gözyaşlarında okumuştum,Hz.Mevlana ile olan hallerini..Rabbim onlardan ebeden razı olsun..Onlara olan sevgimizden Rabbim ruhaniyatlarını haberdar eylesin..ve şefaatlerine nail olalım,inşaallah..

saniyenur
Tue 27 September 2011, 12:04 am GMT +0200
Pek göz önünde olmasa da Mevlana gibi bir Allah aşığının yetişmesine vesile olan Seyyid Burhanettin hazretleridir. Rabbim hepsinden razı olsun.