- Sevgi Sinavi

Adsense kodları


Sevgi Sinavi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Sat 11 July 2009, 04:04 pm GMT +0200
BİR GÜN, ERMİŞLERDEN birine sormuşlar:
Sevginin sözünü edenler ile sevgiyi gerçekten yaşayanlar arasında ne fark vardır?
Bakın, göstereyim demiş ermiş.
Bir sofra hazırlamış. Sevgiyi dilinden düşürmeyen, ama dilden gönüle de indirmeyen kişileri çağırmış bu sofraya.
Hepsi yerlerine oturmuşlar.
Derken, tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşığı denilen bir metre boyunda kaşıklar.
Ermiş:
Bu kaşıkların sapının ucundan tutup öyle yiyeceksiniz diye bir şart da koşmuş. Öyle kaşığın çukur kısmına yakın yerden tutmak yok.
Peki demişler ve çorbayı içmeye girişmişler.
Fakat o da ne?
Kaşıklar uzun geldiğinden, sofradaki hiç kimse bir türlü döküp saçmadan götüremiyormuş çorbayı ağzına. En sonunda, bakmışlar bu iş olmuyor, vazgeçmişler çorbadan. Öylece, aç aç kalkmışlar sofradan.
Onlar sofradan kalktıktan sonra, ermiş:
Şimdi de sevgiyi gerçekten bilip yaşayanları çağıralım yemeğe demiş.
Yüzleri aydınlık, gözleri sevgiyle gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya. Ermiş:
Buyrun bakalım deyince de, her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp karşısındaki ihvanına uzatıp içmişler çorbalarını.
Böylece her biri diğerini doyurmuş ve kendisi de doymuş olarak şükür içinde kalkmış sofradan.
İşte, demiş ermiş. Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse, o aç kalacaktır. Ve kim ki, kardeşini düşünür de doyurursa, o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz. Şunu da unutmayın ki, hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman.


Eslemnur
Sat 5 March 2011, 02:41 pm GMT +0200
Sevgiyi gerçekten bilip, yaşayanlar olabılmemız duasıyla..

Salihalp
Wed 13 July 2011, 08:43 pm GMT +0200
 :) nekadar sevindim bu kıssayla karşılaşınca bilemezsiniz1günlerdir bunu arıyordum yahu!adını neyin bilmeyincede bulamamıştım!tevafuk işte:)
rabbim razı olsun ve bizleri hakikii sevenlerden eylesin inş...

reyyan
Thu 14 July 2011, 03:24 pm GMT +0200
Sizin sevinmeniz bizi de sevindiriyor değerli kardeşim, Rabbim güzel istekleri kabul ediyor adeta dua hükmüne geçiyor ne güzel maşaAllah...Rabbim daim eylesin böyle güzel tevafukları :)

Hadice
Sat 10 September 2011, 09:45 pm GMT +0200
Çok güzel bir sınavmış..Sevgiyi gönüllerde yaşatmak duasıyla

Halis_52
Sat 10 September 2011, 10:08 pm GMT +0200
    MaaşALLAH Çok güzel bir paylaşım daha hocamdan.... Mevlam razı olsun hocam... Birden duygulandım bu yazıyı okurken,  üç nefeslik bile olmayan şu dünyada mal-mülk hızsı almış, sarmış bizi gözümüz kendimizden başkasını görmüyor... Oysa atalarımız:" Veren el alan elden daima üstündür" buyurmuşlar... Bilirsiniz Nasreddin hocamızın da bir hikayesi var bu konuda yeri gelmişken anlatayım musadenizle... Adamın biri kuyuya düşer ama bir türlü yardımı kabül etmez. her kes elini verip adamcağazı kurtarmak iister ama nafile adam hiç birinin yardımını kabül etmez. O sırada oraya Nasreddin Hoca gelir, çeklin az hele neler oluyor yahu der ve durumu öğrenir. Sonra adamcağaza al kardeşim elimi ver elini der. Adam: Nasreddin Hocanın elini alır ve kuyudan kurtulur. Oradakiker sorar Hocam bunu nasıl yaptın yahu derler; bizim Nasreddin hoca siz adama VER ELİNİ dediniz adamdan elini istediniz, bense AL ELİMİ dedim adama elimi verdim, dolayısıyla veren el her zaman alan elden üstündür demiş. EEE NE DİYELİM ATALARIMIZ VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR DİYE BOŞUNA DEMEMİŞ. Mevlam gerçek anlamda müslüman kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmeyi nasip eylesin inşALLAH....

mavi derinlik
Sat 10 September 2011, 11:00 pm GMT +0200
     Allah Razı Olsun çok ibret dolu güzel bir kıssa.. Bencillikle hiçbir yere ulaşamayız.. Sadece kendimizi düşünmek başka sonuç getirmez ki... Rabbim gönüllerimizi genişlet ki kendimizi düşünenlerden olmayalım..