- Seramik döşemeleri nasıl temizlemeli

Adsense kodları


Seramik döşemeleri nasıl temizlemeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 20 August 2011, 01:34 pm GMT +0200
SERAMİK DÖŞEMELERİ NASIL TEMİZLEMELİ?


Eylül 2010 60.SAYI

Daha c¸ok ıslak zeminde kullanılan seramik do¨s¸eme hem sagˆlamlıgˆı hem de digˆer sec¸eneklere go¨re fiyat avantajı sagˆlıyor olması sebebiyle yer do¨s¸emesinde en c¸ok tercih edilen u¨ru¨n olma unvanını uzun yıllardır koruyor. Seramigˆi yer do¨s¸emeleri arasında ilk sıraya yerles¸tiren bir digˆer sebep de c¸es¸it c¸oklugˆu. Seramik u¨ru¨nler neredeyse sınırsız renk ve desen alternatifiyle birbirinden c¸ok farklı zevklere hitap edebiliyor. Temizlik ve bakımını dogˆru yaparak seramik do¨s¸emeleri uzun yıllar kullanmak mu¨mku¨n.

SIK VE DU¨ZENLI· SU¨PU¨RU¨N

Seramik yer do¨s¸emelerini temizlerken is¸e su¨pu¨rerek bas¸layın. Su¨pu¨rgenin ucunun sert zemin konumunda oldugˆundan emin olun ve mu¨mku¨nse zemini vakumlayın. Su¨pu¨rme is¸lemini uzun aralıklarla degˆil de du¨zenli ve sık sık yapmak do¨s¸emenin kimyasal u¨ru¨nlerle temizlenme ihtiyacını azaltacaktır. Bu sayede do¨s¸emeler parlaklıklarını daha uzun su¨re muhafaza edebilirler.

SICAK SUYLA SI·LI·N

C¸ogˆumuz hos¸ kokuları dıs¸ında bir is¸e yaramadıklarını du¨s¸u¨nsek de yer silme deterjanları alıs¸veris¸ listemizde her zaman ilk sıradadır. Oysa birkac¸ damla lavanta yagˆı eklenmis¸ su seramik do¨s¸emelerin temizligˆinde gayet bas¸arılı olacaktır. Bununla beraber do¨s¸emeleri sıcak suyla silerek kirlerin daha kolay yumus¸ayıp c¸ıkmasını sagˆlayabilirsiniz. Silme suyuna sirke eklemek sagˆlık ac¸ısından iyi dursa da sirkenin yu¨zeyi matlas¸tırabilecegˆi ihtimali go¨z ardı edilmemeli.

AGARTICI VE AMONYAK ICERIKLI URUNLERDEN KACININ

Suyla seyreltilip kullanılan agˆır kimyasal temizleyiciler sararan derzler ic¸in harika bir c¸o¨zu¨m gibi go¨ru¨nse de uzun vadede derz dolgularının bos¸almasına ve do¨s¸emenin matlas¸masına sebep olur. Derzler yeniden doldurulabilir olsa da matlas¸manın geri do¨nu¨s¸u¨ yoktur. Bu sebeple seramik do¨s¸emeleri agˆır kimyasallarla temizlemekten kac¸ının. Bunun yerine sık su¨pu¨rme ve sıcak suyla silme kurallarına sadık kalarak derzlerin sararmasını engellemeyi tercih edin. Derz sararmasına bir digˆer c¸o¨zu¨m de kaplama as¸amasında derz dolgusunun beyaz yerine daha koyu renklilerinin tercih edilmesi olacaktır.

YUMUSAK FIRCA KULLANIN

Bazı hanımlar fırc¸alanmadıgˆında yu¨zeyin temizlendigˆine ikna olmazlar. Fakat fırc¸anın seramigˆe dost oldugˆunu so¨ylemek zordur. Kimyasallar kadar olmasa da fırc¸alama is¸lemi de seramik do¨s¸emenin c¸izilmesine ve matlas¸masına sebep olur. Bununla beraber gu¨nlu¨k temizlikte sıcak suyla silmeyi tercih edip, daha uzun aralıklarla ve mutlaka yumus¸ak bir fırc¸ayla fırc¸alayarak zararı azaltmak mu¨mku¨ndu¨r.

Hatice ÇALIŞ