sidretül münteha
Wed 25 May 2011, 04:15 pm GMT +0200
Seni Özledim Rabbim

Bismillah.
Seni özledim, sana secde etmeyi, karanlık gecelerde huzuruna varıp seninle sohbet etmeyi. Ve sabah olunca senin mülkünün sınırları içerisinde, senin beni gözetlediğini bilerek ismini zikretmeyi.
Seni özledim rabbim!
Çaresiz kaldığımda bir çocuk gibi sana sığınmayı ve her şeyimi seninle paylaşmayı. Senin yetimleri ve yolda kalmışları sevdiğini bilerek, başımı okşadığını ümit ederek ağlamayı.
Duyduğumda benden yüz çevirdiğini, aç bir karın ile huzuruna çıkıp dilenmeyi, sırf sen seviyorsun diye, günah işledikten sonra tövbe etmeyi. Affettiğinde şükretmeyi, sıkıntıya düştüğümde sabretmeyi.
Senin benden darılmadığını ve yalnız başıma bırakmadığını, yeniden bilmek istiyorum. Ne varsa beni sana yakınlaştıran sendendir. Ve ne varsa beni senden uzaklaştıran amellerimin azlığından ve eksikliğindendir.
Âdemoğlu yoldan çıktığımı düşünerek bana mecnun dese de, ben senin nimetinle delirmedim. Nitekim senin mülkünden çıkmadan senden nasıl uzaklaşabilirim. İşte bu yüzden her şey sendendir, bilirim.
Bir yetim iken büyüten, fakir iken zengin eden, sapmış bulup ta yol gösteren, ben bir adım attığım da on adım gelensin sen. Ben seni unutup gaflete düşsem de, and olsun cemaline gafletimde zikredilensin sen.
Her şeyim sendendir. Tıpkı abidliğim gibi. Sende bilirsin, abidliğim namahreme bakmayışımdan değildir. Abidliğim gözümün senden başkasını görmeyişindendir. Ve bu senin katından bahşettiğindendir.
Seni özledim rabbim!
Çağırdığımda lebbeyk deyişini, kadir gecelerinde evinde rahmetini gözleyişimi. Senin adınla okuyup, yazmak bahşettiğin kalemimle ismini. Elimi tutup ta beni yüceltmeni. Tıpkı eskiden olduğu gibi.Nefsin esaretiyle günahkâr şehirlerde dolaşıp dururdum. Gün geldi günahlarımda kaybolmuşken rahmet fazlınla bulundum. Zelilken izzet bahşedip hilafet makamına sunuldum. Ve ben cenneti, senin ateşperest kuluna, ey kulum sen daha güzel şeylere layıksın demende buldum.
Seni özledim.
Cennetinden yeryüzüne indirilen Âdem olsam da, ateşte İbrahim gibi zikrettiğimsin sen, tüm melekler tarafından secde edilen olsam da, secde edilenlerin en güzelisin sen.
Fatih Kahramani