- Sempozyum kalpleri birleştirdi

Adsense kodları


Sempozyum kalpleri birleştirdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 7 May 2012, 12:32 pm GMT +0200
Sempozyum kalpleri birleştirdi

Gaziantep'teki programa katılan eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Peygamber Yolu Sempozyumu'nun, sadece akademisyenleri değil, Türkiye'de hatırı olan, itibarı olan, ilmi irfanı olan insanları bir araya getirdiğine dikkat çekti:

"Sempozyum kalpleri birleştiriyor. İslam ümmeti olduğumuzun şuurunu bize veriyor. Gönülleri, Peygamber'e doğru açıyor. İnşallah açılan pencerelerden Nebevi ışık gelir."

Sempozyum, insanlığın yüzünün yeniden güleceğinin göstergesi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: Kur'an'ın ve sünnetin canlı örnekleri yeşermeli

Efendimiz'in sünnetini ve Kur'an'ı öğrenmeye yönelik bu tür organizasyonları çok önemli buluyorum. Peygamber Yolu Sempozyumu, sadece akademisyenleri değil, Türkiye'de hatırı olan, itibarı olan, ilmi irfanı olan insanları bir araya getiriyor. İslam dünyasını bir araya getiriyor. Kalpleri birleştiriyor. İslam ümmeti olduğumuzun şuurunu bize veriyor. Gönülleri, Peygamber'e doğru açıyor. İnşallah açılan pencerelerden Nebevi ışık gelir. Sempozyum, Efendimiz'i anlamanın, sünneti anlamanın üzerimize düşen büyük bir borç olduğunu da anlatıyor. Her birimizin hayatında Kur'an'ın ve sünnetin canlı örneklerinin yeşermesi lazım. Farkında olmadan Kur'an'ı ve sünneti bir meta gibi görme yanlışlığına düştük. Oysa Nebevi ahlakı ve Kur'an ahlakını esas alarak ferdi, ailevi, sosyal hayatımızda esas almalı, bu rahmetten istifade etmeliyiz.

Yazar Mehmet Ali Şengül: Bu çalışmalar şafak emareleri

Senelerdir büyüklerimizin sabırla ve çile ile yürüttükleri çalışmalar ile bahar kendisini göstermeye başladı. Bu sempozyumu da şafak emareleri olarak görüyorum. Bu sempozyum, alem-i İslam'daki vahdetin tesisi ve temini, kardeşlik ruhunun gerçekleşmesi adına büyük bir hizmet. İnsanlığın yeniden yüzünün güleceğinin göstergesi. Umuyoruz ki buraya gelen 60 ülkeden akademisyen ve ilim adamı, kendi ülkelerinde de buradan yükselen mesajları toplumlarına aktaracak. Ve bu çalışmalar daha şümullü hale gelecek.

Prof. Dr. Suat Yıldırım: Çözüm arayışı, bu toplantıyla sınırlı kalmamalı

Sempozyum, ümmetin ve beşeriyetin birikmiş sorunlarına insanların çözüm aramalarının ne kadar önemli ve acil mesele olduğunu ortaya koydu. 60 ülkeden gelen insanlardan bütün insanlığı temsilen bu sorunların Efendimiz'in risaletinde çözülebileceğini umduklarını ortaya koydu. İnşallah bu arayış bu toplantıya münhasır kalmaz.

Abdullah Aymaz: Olayları siyer felsefesi ile incelemeliyiz

Bu tür organizasyonlar çok faydalı oluyor. Zaten insanlığın sorunları için Efendimiz'in çözümünden başka yol yok. 1966-1967 yıllarında Fethullah Gülen Hocaefendi bize 'Tehzib-i Ahlak' dersi yapardı. O zaman derdi ki: "İnsanlığın problemlerinin çözümü asr-ı saadettedir. Oradaki cüzi olaylar, daha sonraki külli olayların bir örneğidir. Onun için bir siyer felsefesine ihtiyaç var." Onun için siyerin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Sahabeler, Kur'an'ın canlı tefsiridir. Yaşayarak Kur'an'ı tefsir ettiler. O günün olaylarını siyer felsefesiyle alıp incelersek, bugün bütün problemlerimize çözüm buluruz. Sempozyumda beni en çok Mevlana Vahudiddin Han etkiledi. Onun kitaplarından çok istifade ettim.

zaman