- Semizotu beyin yorgunluğuna iyi geliyor

Adsense kodları


Semizotu beyin yorgunluğuna iyi geliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 31 May 2010, 08:24 am GMT +0200
Semizotu beyin yorgunluğuna iyi geliyor



Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Baş Diyetisyeni Sevinç Yetişen, beslenmede önemli bir yeri bulunan sebzelerden semizotunun, sahip olduğu mineral ve vitaminlerle sağlık verdiğini belirtti.

Yetişen, yüksek oranda lif içerdiği için kabızlığa iyi gelerek bağırsakları yumuşatan semizotunun, vücudu mikroplara ve soğuk algınlığına karşı da koruduğunu belirterek, semizotunun beyin yorgunluğuna da iyi geldiğini vurguladı. Sevinç Yetişen, semizotunu satın alırken, yapraklarının koyu yeşil ve diriliğini kaybetmemiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, bitkinin tepelerinde tohum olmamasına özen gösterilmesini önerdi. Bu sebzenin sinirleri dinlendirip, uykunun düzene girmesine yardımcı olduğunu anlatan Sevinç Yetişen, şöyle konuştu:

"Kanı temizleme etkisiyle kanın üre ve benzeri maddelerden temizlenmesini sağlar. İdrar söktürerek böbreklerdeki kum ve taşın dökülmesini kolaylaştırır. İçerdiği omega-3 sayesinde kalp sağlığı için de önemlidir. Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir."


Zaman
 

neslinur
Mon 31 May 2010, 09:51 am GMT +0200
Maşaallah rabbim ne güzel ve faydalı nimetler yaratmış
Paylaşım için teşekkürler değerli kardeşim..

Çiçekler
Mon 31 May 2010, 10:13 am GMT +0200
keşke nasıl tüketileceği hakkındada bilgi verilseydi

zahdem
Mon 31 May 2010, 11:26 am GMT +0200
henüz sınav yorgunluğunu atamamış bizler için rahatlatıcı olur inş.

Eslemnur
Tue 1 June 2010, 12:06 am GMT +0200
Kardes ıhtıyaca bınaen bır paylaşım oldu :) galıba bu bilgilendirmeden sonra yemeye calısacagım semızotunu ama nasıl tuketıldıgını bılmıyorum.. ???