- Selamdan ve konuşmalardan sonra unutma secdesi

Adsense kodları


Selamdan ve konuşmalardan sonra unutma secdesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 12 November 2011, 01:50 pm GMT +0200
Bölüm: 289

Selamdan ve konuşmalardan sonra unutma secdesi


392- Abdullah b. Mes’ûd (r.a.)’den rivâyete göre; “Rasûlullah (s.a.v.) bir sefer öğle namazını unutarak beş rek’at olarak kıldı da kendisine namaz mı artırıldı? Denildi, o da selam verilmiş durumda olduğu için selamdan sonra iki secde yaptı.” (Nesâî, Sehv: 75; İbn Mâce, İkame: 135)
 Bu hadis hasen sahihtir.

393- Yine Abdullah (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre: “Rasûlullah (s.a.v.) konuştuktan ve selam verdikten sonra iki secde yapmıştı.” (Nesâî, Sehv: 76; İbn Mâce, İkame: 135)

Bu konuda Muaviye b. ebî Sûfyân, Abdullah b. Cafer ve Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.

394- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre: “Rasûlullah (s.a.v.) selamdan sonra iki secde yapmıştı.” (Nesâî, Sehv: 76; İbn Mâce, İkame: 135)

 Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.

Eyyûb ve başkaları da İbn Sirin’den bu hadisi rivâyet etmişlerdir. Bazı ilim adamları bu hadisle amel ederek şöyle derler: Kişi öğle namazını dördüncü rek’atta oturmaksızın beş rek’at olarak kılsa namazı caizdir, iki secde yapar namazı tamam olmuş olur. Şâfii, Ahmed ve İshâk’ın görüşü de böyledir.

Bir kısım ilim adamları ise: Öğle namazını dördüncü rek’atta tahiyyat okuyacak kadar oturmaksızın beş rek’at olarak kılsa namazı bozulmuş sayılır. Sûfyân es Sevrî ve bazı Küfeliler bu görüştedirler.

RAMAZAN 7/D
Sat 9 July 2016, 10:11 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm . Unutarark bir namazi 4 rekatken 5 rekat olarak kılan kişi selamdan sonra iki secde yaparsa namazi tamam olur ,

ALLAH cc razi olsun

Bilal2009
Sat 9 July 2016, 10:27 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Bu yanılma secdesine sehiv secdesi adı verilir. Rabbim paylaşım için razı olsun.