- Şehir Üniversitesinden Osmanlı sempozyumu

Adsense kodları


Şehir Üniversitesinden Osmanlı sempozyumu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 22 October 2010, 02:57 pm GMT +0200
Şehir Üniversitesi'nden Osmanlı ve Bizans sempozyumu    

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin düzenlediği 'Dünya tarihinde Bizans ve Osmanlı medeniyetleri' sempozyumu yerli ve yabancı çok sayıda tarihçiyi İstanbul'da buluşturdu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlayan sempozyumun açılışında konuşan Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, dünya tarihini anlamak için yapılacak bir çalışmada Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin mutlaka yer alması gerektiğini vurguladı. Çetinsaya, "Bu iki imparatorluk 16 yüzyıl boyunca dünyanın büyük bir parçasına hâkim olmuştur. Unutulmalarına rağmen ruhları hâlâ tüm dünyada yankılanıyor. Bu iki dev imparatorluğun etkilerini kavramak gerçekten zordur. Ancak onların varlığını inkâr etmek bugün bilinen anlamda medeniyeti inkar etmektir." dedi. Dünya Tarih Birliği Başkanı Alfred Andrea da dünyanın önde gelen Bizans ve Osmanlı araştırmacılarının 2 büyük imparatorluğun dünya tarihindeki yerini tartışmak için İstanbul'a gelmesini çok manidar bulduğunu dile getirdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Karpat ise, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih içindeki yerine dikkat çekerek, "Osmanlı büyük bir uygarlığın ilk kurucusu ve büyük yöneticilere sahip bir imparatorluk olarak tarihin ta kendisidir." ifadelerini kullandı. Şehir Üniversitesi ve Dünya Tarih Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyum, 3 gün sürecek.

ZAMAN