- Seçmece Hadis-i Şerifler -9-

Adsense kodları


Seçmece Hadis-i Şerifler -9-

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Thu 23 July 2009, 03:03 pm GMT +0200
Yemeklerinizi topluca yeyiniz. Ayrı ayrı yemeyiniz. Şüphesiz ki, bir kişinin yiyeceği 2 kişiye yeter.İki kişinin yemeği, 5-6 kişiye yeter. Şüphesiz ki, bereket topluluktadır
Hadis (Bezzar)

Her canının istediğini yemen, israftandır.
Hadis (İbn-i Mace).

Bir alacaklı, borçlusunun yanından ondan hoşnut olarak dönerse; karanın hayvanları, denizin balıkları, o borçlunun mağfireti (bağışlanması) için Allah’a dua ederler. Bir borçluda ödemeye gücü yettiği halde, alacaklısını (üzerek) geri çevirse Allah mutlaka ona borcunu geciktirdiği her gün ve her gece için bir günah yazar
hadis-i şerif (Beyhaki).

Kim her gece Yasin süresini okursa, küçük günahları bağışlanır.
Hadis (Beyhaki).

Allah (tedbir almakta) yetersiz (aciz) davranmayı kınar. Sen yapmak istediğin işin gereklerini yerine getir. Buna rağmen o işi neticelendirmeye gücün yetmezse, şöyle de: Hasbiyallahu ve ni’me’l-vekil... Allah bana yeter. O ne güzel vekildir.
hadis (Ebu Davud).

Kulağın hoşlanmayacağı herşeyden sakın!
Hadis (Taberani).

İzin 3 defa istenir. Birincisi, işitmeniz içindir. İkincisi, sağa sola çeki düzen vermeniz içindir. Üçüncüsü ise, müsaade etmeniz veya geri çevirmeniz içindir.
Hadis (Darektuni).

Mü’mini gücü yettiği şeye karşı hareketli ve gayretli; gücü yetmediği şeyde ise, “keşke yapabilseydim” diye istekli olarak görürsün...
Hadis-i Şerif (Müsned).

Sohbet meclisleri ve toplantı yerleri 3 çeşittir: Zararsız toplantı; Karlı toplantı; Zararlı toplantı.
Hadis (Müsned).

Biriniz bir yolculuğa çıktığında din kardeşlerine(uğrayıp) onlarla vedalaşsın.Çünkü Allah, onların yapacakları duayı, onun hakkında bereketli (ve makbul) kılar.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

Allah, benim için, ümmetimin hata ile, unutarak veya baskı ve tehdid altında işlemiş olduğu günahları bağışlamıştır.
hadis (İbn-i Mace).

Hz. Peygamber sözlü iddia ve ithama göre ceza vermezdi. Ve birinin diğeri aleyhindeki iddiasını delilsiz ve ispatsız kabul etmezdi.
Hadis (Ebu Nuaym)

Müslümanlar arasında sevgi ve dostluk, atadan evlada miras kalır.
Hadis-i Şerif (Taberani).

ceren
Sun 31 May 2015, 08:35 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Rabbim bu hadislerle yaşayan kullarından eylesin inşallah...

mevlüdekalınsaz
Sun 7 June 2015, 06:39 pm GMT +0200
Amin ecmain inşallah..Rabbim Efendimizin sözlerine hakkıyla ittiba edip,hayatına geçirebilenlerden eylesin inşallah bizleride.Allah razı olsun.

Allah (tedbir almakta) yetersiz (aciz) davranmayı kınar. Sen yapmak istediğin işin gereklerini yerine getir. Buna rağmen o işi neticelendirmeye gücün yetmezse, şöyle de: Hasbiyallahu ve ni’me’l-vekil... Allah bana yeter. O ne güzel vekildir.
hadis (Ebu Davud).