- Seçmece Hadis-i Şerifler -5-

Adsense kodları


Seçmece Hadis-i Şerifler -5-

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Thu 23 July 2009, 02:48 pm GMT +0200
Fuhuş yeryüzünde yaygınlaşınca yer sarsıntıları (depremler) olur. İdareciler halka zulüm ve haksızlık yaptıklarında yağmurlar kesilir (Kuraklık ve kıtlık başlar). İslam toplumunda yaşayan gayr-i müslimlere verilren sözler (taahhütler) yerine getirilmediğinde de düşman, müslümanlara galip gelir.
Hadis-i Şerif (Deylemi)

İki müslüman karşılaşır, birbirlerinin ellerini tutar, tokalaşırlarsa, Allah mutlaka onların bu halde iken yaptıkları dualarını kabul eder. Ellerini birbirinden ayırmadan günahlarını affeder.
Hadis (Ahmed, Bezzar).

Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allah’a o eylemi münkir olduğunu yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter.
Hadis (Taberani).

Şerle(günahla) varan kimseye yazıklar olsun.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

Pek çok günahları olan bir kimse dahi olsa, zulme uğrayanın bedduası kabul görür. Fasıklığı kendine...
Hadis (Ramuz).

Her günün eylemleri, mutlaka mühürlenir. Mü’min hastalandığı zaman, melekler şöyle derler: Ey Rabbimiz, Falanca kulunu hastalandırarak iyi eylemlerden sen alı koydun. Yüce Allah şöyle buyurur: İyileşinceye veya ölünceye kadar, daha önce yaptığı eylemlerin aynısını (her gün yapmış gibi) yazıp mühürleyin.
Hadis

Kuşları yuvalarında rahat bırakınız. Onları ürkütmeyiniz.
Hadis-i Şerif (Ebu Davud).

Kazançların en helal ve temiz olanı; öyle bir tüccarın kazancıdır ki konuştuğunda yalan konuşmaz. Bir şey emanet edildiğinde ona hıyanet etmez. Söz verdiğinde sözünden dönmez. Satın alırken ( Daha ucuz almak için ) aldığı malı kötülemez. Bir şey satarken, malını aşırı övüp yalancı reklama girmez. Borç aldığında ödemeyi geciktirmez. Alacağı olduğunda borçluyu sık boğaz etmez.
hadis-i şerif ( Beyhaki )

Kulun ahirette sevap kefesine ilk konulacak ameli, çoluk çocuğunun geçimi için yaptığı harcamalardır.
Hadis-i Şerif ( Taberani)

Allah Resülü: Herc artmadıkça kıyamet kopmaz,buyurdu.Herc nedir, ya Resulallah?diye soruldu. Allah Resulu: Herc,ölüm demektir... Cevabını verdi
Hadis-i Şerif (Ramuz).

İlim öğrenmeye çalışanın rızkına (geçimine) Allah kefildir.
Hadis-i Şerif (Hatib).

2 melek vardır. Biri şiddeti emreder, diğeri yumuşaklığı... Her ikisi de haklıdır. Şiddeti emreden Cebrail, yumuşaklığı emreden Mikaildir. İki peygamber vardır. Biri yumuşaklığı emreder, diğeri şiddeti. Her ikisi de haklıdır. Yumuşaklığı emreden Hz. İbrahim, şiddeti emreden Hz. Nuh’tur. İki arkadaşım vardır. Biri yumuşaklığı emreder, diğeri şiddeti. Bunlar da haklıdır. Yumuşaklığı emreden Ebu Bekir, şiddeti emreden Ömer’dir.
Hadis (Taberani).

Herhangi bir kimse ücretini vermemek niyetitle bir şey satın alırsa öldüğü gün hain olarak ölür. Hain ise cehennemdedir.
hadis-i şerif( Taberani )

Dünyada yaşanan dert ve sıkıntılar (musibetler) yüzlerin karardığı kıyamet gününde, sahibinin yüzünü ak ederler...
Hadis-i Şerif (Taberani).

Kıyamete yakın müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır.
Hadis-i Şerif (İbn-i Adiyy).

Kim ki, eli darda olan borçlusuna, durumu düzelinceye kadar süre tanırsa, Allah da ona günahından tevbe edinceye kadar süre tanır.
Hadis-i Şerif ( Buhari )

4 kimse vardır ki, öldükten sonra da sevapları devam eder: Allah rızası için kamuya hizmet ederken ölen kimse; Öğrettiği ilmin gereği yapılan bilgin; Verdiği para ile yapılan faydalı eser ayakta duran hayır sahibi; Ardında kendisine dua eden hayırlı bir evlat bırakan kimse...
Hadis (Müsned)

halim
Mon 6 April 2015, 03:31 pm GMT +0200

İlim öğrenmeye çalışanın rızkına (geçimine) Allah kefildir.Demekki cenabı hak ilim peşinde koşturana lütuf kapılarını açıyor ve ey sevgili kulum sana rahmet bereket hikmet ikliminin ikramlarını sana ikram ediyor inşaallah bu ikramlara nail olanlardan oluruz allah razı olsun

[Muhammed]
Wed 8 April 2015, 11:47 am GMT +0200
Esselamu Alleyküm Ve Rahmetullah...
Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...

Kaan8/B
Wed 8 April 2015, 11:54 am GMT +0200
Esselamu Aleykum ve Rahmetullah.
Allah kimseyi kotuluge yaklastirmasin insaallah

Haktan7/b
Wed 8 April 2015, 12:43 pm GMT +0200
Ayetlerden Biride Kim ki, eli darda olan borçlusuna, durumu düzelinceye kadar süre tanırsa, Allah da ona günahından tevbe edinceye kadar süre tanır.
Paylaşım İçin Allah Razı Olsun ..